Monday, February 29, 2016

Its 29 February 2016!!!!


After 4 years...29 Februari datang lagi...Selamat Ulang Tahun pada mereka yang menantikan tarikh ini setiap 4 tahun sekali...penantian 1 hari untuk 4 tahun sekali...sungguh istimewa..semoga hari ini bermakna untuk kita semua... AAmin....


Friday, February 12, 2016

2016 : My first Entry




Haish...its been a long time iolss tak hapdet..huhuhu...
Makin lama makin baloq liat (pemalas tahap teruk) nk buat coretan...
Alhamdulillah 2016 bermula dengan baik dan penuh dengan kegembiraan...
Syukur ku di atas segala limpah rahmatMu Ya Allah...Tuhan sekalian alam...

Iolss sedang menghitung hari untuk tibanya hari itu...hahahahaha
Finally Allah makbulkan doaku dan suami.
Semoga 2016 ni juga akan memberikan makna indah dalam kehidupan you all jugak..

Muah!!!

Monday, October 12, 2015

My Sweet 10 & 11 October 2015

Alhamdulillah...dah lama tak update blog ni..terlalu sibuk dengan tugasan harian..namun mengagahkan diri untuk menulis sempena dengan pertambah 1 tahun lagi usiaku...

Syukur ke hadrat Illahi di atas segala limpah kurnianNYA dan kasih sayangNYA memberikan kehidupan kepada ku hingga ke hari ini...masih memberikan aku peluang untuk menghambakan diri pada NYA...tiada lebih yang ku pinta dari NYA...hanya sekadar limpahan rahmatNYA ke atas diriku, suamiku, kedua orang tuaku, kedua mertuaku, keluargaku, serta anak-anak ku...

Untuk mak, abah & abah mertua..thank you for the wish and doa...aku bahagia kerana doa-doa kalian...thank you and i will love ball of you till the end..

Untuk suami, terima kasih Sayang untuk segala-galanya...Tiada yang lebih membahagiakan hidup seorang wanita bergelar isteri selain dari mendapat kasih sayang yang tiada bertepi... I just loved the way you love me!!!

Untuk sahabat ku Norazilah Adnan, thank you for such a lovely surprise birthday party...sangat terharu..!!! never thot that you'll did this to me..untuk aku yang lebih membahagiakan adalah doa dan ingatan tulus ikhlas untuk ku..kegigihan memasak  hidangan (laksa asam, spagetthi bolognese, puding jagung, jeli kelapa) tu amat aku hargai...sedap pulak tuh...siapkan kek, cheese tart, chocolate fountain, pakej dengan dekorasi with #The Rak_Boutique, siap undang kengkawan untuk meriahkan majlis tuh...belikan baju as hadiah mengikut tema...tak tau nak cakap apa...just thank you so very much..I love you Azie..may our friendship last forever...

Untuk sahabat ku Hazizah Che Uzai...i just miss you to be around...you have managed to surprised me 3 years ago...thank you also for the thot...i love you Jah!! May our friendship last forever...

Untuk opismate ku...also thank you for the surprise celebration...i love you all..

Skang nak tepek sikit gambor throwback how i did enjoy my 31th Birthday..!!!

Kisah : 9. 10.2015 
Surprised Birthday at CIDB Holdings..Celebrate with Rita & also Rosliza..besday kitaorg bertiga berturut-turut... Rita (9 Oktober) Elly (10 Oktober) and Rosliza (11 Oktober)..jadinya setiap tahun kitaorg akan celebrate bertiga...hahahah..love it!!

Abaikan muka mak labu yang pucat ya...baru lepas Asar...tak sempat nak make up balik..hahah

The Divas in action..!! ada ramai lagi diva yang tertinggal & tiada dalam gambar

Kisah : 10 Oktober 2015
Thank you sayang...


Buat duck face plak pak labu tuh...

Ni celebrate dengan Che Det a.k.a encik suami ku on 10th October 2015..we went for Hotel Transylvania 2 movie then had dinner at Secret Recipe...nak request tempat lain takut mak labu muntah lepas makan..hihihi...thank you sayang... 

Kisah: 11 Oktober 2015









Yang kat atas ni is the surprise party yang cik girlfriend i a.k.a Azilah buat...tema dia Pink Yellow...hahaha baju tuh hadiah hari jadi katanya..sampai ja rumah terus dapat jeritan Surprise bila buka pintu rumah..then kena pi tukar baju..ikut tema katanya..thank you so very much dear..also pada yang sama-sama hadir untuk celebrate...thank for making my day full with love and happiness!!!




I'm Officially 31th years old!!! (10.10.2015)


Alhamdulillah syukur...naik umur 1 tahun lagi...
I'm happy with everything Allah had gives and plan for me...

I have such a lovely Mak, good Abah, caring Abah (FIL), loving brother : Anwar Jaafar, Azfar Jaafar, Azlan Jaafar, understanding sister in law : Umairah , my cuteness lil munckin : little zoro & cik put bam bam, teman susah senang : Azilah AdnanHazizah Che UzairZakinah Zamri, sporting aunts: Tg Habsah Tg AbidinTengku Khosiah Tengku Abidin and many more...cousins, good teammates at office to work with, exclassmates,exschoolmates, kawan2x universiti all over Malaysia...

And to the most important person a.k.a my backbone, superhero,boyfriend,bestfriend,soulmate, darling,imam,husband : Mahadhir Abd Rahman
Thank you for you endless love,caring & understanding...
Thank you for everything...


All you are placed in my heart...
Thank you for making my 31 years old live full with colors...bitter and sweet memories...

Now keep calm and sing 'Happy Birthday' song to me...lalalalalaaa

Thank you for all the wishes and prayers...i wish the same for all of you...May Allah bless all of you no matter you are Malay,Chinese, India, Sikh,Iban,Kadazan or ect...as long as you are my dear ones....

Wednesday, January 7, 2015

Salam Maulidur Rasul...1436H / 2015

Ya Rasullullah...
Kami rindu padamu...
Semoga kau bahagia disana bersama kekasihmu..Yang Maha Esa...



Welcome 2015

May this year bring us lots of happiness, prosperity, health, bless, and may we be a good caliph to Him...
In sya Allah... 

Thursday, October 16, 2014

Lets Hat Yai!!!!

Hahahaha....ni kes orang jakun...pestime pi cuti-cuti ke obesea baq hang...yang lagi best pak mentua belanja you....lagik lah happy kan...tu baru cita pi Hat Yai, Thailand ja pun...kot kalu dapat pi ke Ostolia ka, London ka, Paris ka, (verangan kan??) lagi jakun teruk lah kot....hah hah hah....

Punya lah bersemangat nak pi jenjalan sampai sanggup lah korbankan 1 hari Ahad (sehari suntuk nk dapatkan buku merah)  dari 8.30 sampai lah ke 4.30 ptg...kejadian ini berlaku di UTC Pudu Sentral...ramai rakyat Malaysia yang kaya2x nooo...semua mangkin awai pi dok beratoq nk bikin passport...dengan kesabaran yang ada akhirnya aku beroleh jugak buku merah yang diperlukan....

Aku kagum dengan usaha diri sendiri!!! ahahaha...

 Bila buku merah dah ada, next step ialah untuk mengumpul duit...hahaha walaupun tajaan pak mentua (hotel & makan) i nak lah jugak kan sopink2x...belikan ole2 untuk family and kengkawan tue ha....heh heh heh...idok le banyak pun..adalah dalam rm 400.00 ja...(campur RM 100 yg laki i kasik..thank yang!!)


So tibalah masanya.....hah tengok lah gambaq yang ada ni...bukan apa kot nak bercerita panjang alamat sampai ke thn depan lah entry ni tak keluar..entry ni sepatutnya bulan 9 okey...(azam 1 bulan 1 post) ohooooiii!!!


DAY 1 (Taiping-Hat Yai)

Kat Sempadan...hik hik hik 

Us..

Welcome to Thailand...


Lunch in Hat Yai..


Ohooii...

Cakoi SEDAPPPPPP!!!!!

All time favorite...Kuey Teow Sup

SOPINK TIMEEEEE!!!!

DAY 2 (Hat Yai - Songkhla - Hat Yai)

i jakun tak penah tengok nie...lampu isyarat dalam cafe..heh heh heh 

pestime nek tuk tuk 

huhuhu

Ayaq Kelapa Bakaq...lepaih minum peluh2x badan..

muka ceria sebab nk pi shopping...

Lunch at Chekkar Restaurant, Hat Yai

Awesome sangat!!!!

Must try at Chekkar : Ikan Tenggiri Masak Kicap & Kerabu Udang Kembang...3x tambah nasik oiii...

Sunflower @ Songkhla

You are my Sunshine



at Samila Beach...belakang tu ada patung ikan duyung...

Klong Hae...Pasar Terapung..tapi ni kecik jaa..but still syok...



Pakat angkut sorang satu...pada hal ayaq teh aih ja pun dalam tue..but bekas tu yang menarik...harga start RM 2-RM 3
DAY 3 (Hat Yai - Taiping)

Hari last we all kt Hat Yai ni special sikit sebab Besday Hubby ku yang ke 33...Happy Besday Love...tahun ni takde lah surprise sangat...sebab kt luar kan..nak beli kek pun tak tau halal ke idok...so i buat lah surprise in my own little way...i kasik love notes everywhere...ada almost 50-60 pcs love note to hubby..so bila dia bangun pagi-pagi dia nmpak semua notes itu...ending nya i boh kat keta...keh keh keh...i know en hubby terharu tapi encik hubby i ni jenis yang tak pandai sangat nk tunjuk...

i bangun awai pagi sebab nak buat keja tampai2x ni...encik hubby penat memandu so he's sleeping like a log...keh keh keh..


ni hadiah besday dia thn nie dengan kad...


muka besday boy...huhuhuhu..

ni lah rupanya keta tue...

Happy Besday Sayang!!!

Pendek kata its awesome...we had a super great time...In sha Allah nanti ada rezeki boleh ke sana lagik...!!! Plan nk bawak my family plak...



- T.H.E.E.N.D-