Wednesday, October 5, 2011

Kawan....



Kadang-kadang hidup berkawan ni senang...tapi kadang-kadang hidup berkawan ni susah jugak...kawan memang ada macam-macam jenis orang..ada yang yang time susah dengan kita tapi time senang dia dengan orang lain..ada yang time kita senang dia takde dengan kita tapi bila kita susah dialah orang yang paling senang untuk hulurkan bantuan...dan ada pulak yang memang time dia suka dan duka ada dengan kita...aku sendiri tak tau aku ni tergolong dalam kategori yang mana satu sebab aku sendiri tak boleh nak menilai diri aku sendiri..bagi aku senang jek..kalu aku berbaik dengan orang aku hope orang pun akan berbaik dengan aku jugak..tapi jangan lah sampai kebaikan aku tue orang nak ambil kesempatan...aku mmg ada beberapa kawan yang macam tue tapi biarlah...nak bersedih pun buat apa kan..orang tue tetap happy dengan hidup dia and family dia... 

aku pun tak tau di mana salah aku...aku ni pun bukan nye baik sangat...tapi kalu ada rasa tak puas hati dengan aku meh lah cakap terus...(ni bukan nada marah tau ..)tak pun sms...tak pun chat ker??? bukan aku ni makan orang pun..tak pun kalu dah tak berapa nak suka sangat cakap macam nie "elly aku macam tak selesa lah nak tengok muka ko lagi..." then give me sometime to find tempat lain so that ko pun tak payah nak tengok muka yang menyakitkan hati nie...aper korang rasa kalu korang cakap dengan seseorang then orang tue buat macam acuh tak acuh jek...tak pun buat macam korang ni tak wujud di tempat kejadian...tak pun bila korang bercakap dengan dia then dia jawap sambil tak pandang muka..dengan kengkawan lain ko bleh bergurau senda and bergelak ketawa...lagi best bila duduk satu tempat tapi tak cakap apa2 pun...that is so sad...aku pun tak de lah mintak diri ini dihargai sangat..sapa lah aku ni kan...apa pun takde...kete pun takde, style pun takde, duit pun ala kadar jek banyaknye..maklumlah gaji tak besor..tapi aku pun ada perasaan...apa plak perasaan korang kalu korang kat tempat aku...???

aku faham kalu setiap orang tue moody time dia...tapi agak pelik kalu dengan orang lain ko tak moody tapi dengan aku ko moody pulak...there a big question mark di situ...maybe aku ada tersalah cakap or tersalah bagi statement or tersalah tindak tanduk...tapi please let me know...

mungkin kalu citer kat orang tua-tua dia akan cakap cengini "alah biasa lah tue adat berkawan...ada masa manis ada masa pahit..nanti lama-lama okey lah..."  sumtime bukan niat nak mengungkit atau nak jaja cerita pasal kita tolong orang...tapi sekadar nak meluah rasa and mencari sebab kenapa orang nak layan kita macam tue even kita pernah bersama dengan dia disaat susah dan senang..yer lah aku pun bukan orang senang sangat..jadi ada masa aku susah orang akan tolong aku tak kira dari segi wang ringgit, tenaga or masa...aku pun bukan berniat jahat nak buruk kan kawan aku sendiri...cuma aku sedih kenapa benda macam ni terjadi..ke sebab aku nie cengeng sangat???? or hormon dalam badan aku ni tak stabil paras kenormalannya...??? ni bukan skali dua aku terasa tapi few times jugak lah..pelik jugak lah kalu orang mula2 baik dgan kita tapi semenjak dua menjak seperti menjauhkan diri...

aku penah gak dok positip kan diri and tune kepala otak aku ni supaya tak pikir benda2 yang negatip tapi agak-agak cam gagal bila mana ion-ion negatip datang bertalu-talu ada ku..

kalu ada salah dengan yang aku dah buat aku mintak maaf kalu ada benda yang aku dah buat salah selama kita kenal nie...aku tau aku ni bukan lah baik sangat..mulut pun kengkadang macam longkang jugak...tapi aku sayang kengkawan aku..sumpah takde niat nak burukkan kamu..takpe nanti aku jumpa kamu personally yerk..aku tak mo gaduh-gaduh...aku sayang kengkawan aku...aku tau aku mungkin takde lah baik macam kengkawan korang yang lain..

i hope i can settle all this matter as soon as possible...