Monday, October 22, 2012

My Sweet 10.10.2012

10 October 2012 Rabu

05:30-08:00 pagi

Seperti biasa aku bangun awal pagi untuk bersiap ke opis..dah sampai opis aku tengok bukak FB ada almost 60-70 notifications..tetiba rasa cam retis sangat...hahahaha...Alhamdulillah masih ramai yang sudi wish birthday untuk aku..diharapkan kan seandainya aku telah pergi mengadap Illahi satu masa nanti seramai itu lah juga rakan2 akan mengingati aku dan menghadiahkan doa dan surah-surah buat bekalan ku di sana...sedaya mungkin aku cuba ambil sedikit masa untuk ucapkan terima kasih kepada yang mengingati ku...tak kurang juga few sms yang masuk..hurm terasa banyak sangat kasih sayang mengelilingi diri  ini..Terima kasih Ya Allah untuk semua ini...



Antara mesej di FB ku!!!

10 Oktober 2012, Jam: 09:00-12:00

Ada meeting hari nie..meeting untuk Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2011..dalam meeting macam biasa lah..takde apa yang menarik..then bila meeting dah habis adah satu dua pegawai yang wish birthday..then bergegas naik ke opis..i didnt expect anything special..cuma malam mungkin housemates ku si Hazizah & Azilah nak belanja makan..bila sampai kat meja jek terperasan ada few things on my table...cer tengok photo di bawah..sweetkan....????
Tada....ada 2 bouquets of roses and 1 Cik Ted!!!! 


 Maka tangan laju jek mengeledah/mengodak cari kad and tanya dari siapa sweet things ini datang dan untuk siapa (eceh buat-buat tak tau kan..?? ) buat its really suprise..!!! bila finally i tau dari siapa bunga and cik ted ni datang...yes!! yes!! its from my beloved fiancee...thank you so much sayang...hihihhihi...


this bouquet & cik ted come with love and message of " Happy Birthday Sweetheart, I love You So Much!! From :Papa"

 then suprise untuk bunga kedua pulak..mesti nak tau kan..bunga ni ada 12 kuntum of red roses..so sweet..and i love it so much..match dgn baju i pakai..this flower come from my beloved housemate Puan Hazizah with love and message of "wishing  you a birthday filled with joy, laughter, fun & good friends to share it. May you have good health, ample wealth and abundance of joy. From : Mrs. Irman Shah... sweet kan housemate ku...
Hahaha..ni pulak done by my teammates : Halim..dia pi contiang kat white board tulih "Happy Besday Ellina..Smile Always"


 Actually i didnt expect anything pun..but when all these surprises came am really shocked and as usual..si cengeng akan menangis tersentuh hati...owh thank you so much dear love and friends for everything...

Then time rehat pulak me, ermy, hapiz, halim, cik din & iqbal pi bantai melalak (karaoke session) kat bilik rekreasi CIDB Malaysia...hahahah...best woo...hik hik hik...


Then finally..i received this two cute things Mr. Polka Bunny & Cik Barbie..from : Ermy (Barbie) & Fazillah and Bazillah (Mr. Polka Bunny..owh thank you so much for the thot..yer...i really love it!!!


Cute kan?????


 8:06 PM 10102012

I received another one SMS from my BFF..(dulu, kini dan selamanya...Nurzakinah Zambri Tan) ..Mesej nya ringkas tapi to me it is so meaningfull..and i do feel so bless to have her...my only BFF...

Owh by the way all the surprises didnt stop here okey..the are one more big surprise for me..nak tau (eceh bajet cam howt lah kan...) sila tunggu entry lepas nie...kikikiki...something i never forget...!!!

Wednesday, October 10, 2012

Happy 28th Birthday Elly!!!

Syukur ke hadrat Illahi, tuhan yang Maha Agung lagi Maha Penyayang..
Genap 28 tahun umur ku hari ini..
Ya Allah Ya Tuhanku terima kasih kerana memberikan aku hidup selama ini..
Semoga Engkau akan melimpahi aku dengan rahmatMu
Semoga Engkau panjangkan lagi usiaku untuk melaksanakan tanggungjawapku
Sebagai hambaMu

Thank you so much Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim...

Semoga aku akan lebih matang
Semoga aku akan lebih bertaqwa kepadaNya
Semoga aku akan lebih bersyukur di atas kurniaanNya
Semoga aku lebih rajin melakukan amal ibadah
Semoga aku lebih istiqamah dalam melalui kehidupan seharianku.
Semoga aku lebih mengimbangi kehidupan dunia dan amalan untuk akhiratku...

Happy Birthday to me!!!