Tuesday, September 27, 2011

Kekecohan Rumah Terbuka CIDB 2011!!!

22 September 2011, CHERAS- Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB Malaysia) telah pun mengangjurkan satu majlis rumah terbuka anjuran bersama entitinya bagi meraikan klien mereka serta pemain industri pembinaan tanahair.  Majlis jamuan rumah terbuka tersebut adalah julung kalinya diadakan secara besar-besaran di Pusat Konvensyen CIDB yang bertempat di Jalan Chan Sow Lin, Cheras.  Ramai tetamu dari Kementerian Kerja Raya serta lain-lain agensi turut sama dijemput bagi memeriahkan lagi majlis tersebut. Selain itu bagi memastikan segenap lapisan masyarakat dihargai pihak CIDB Malaysia juga telah menjemput salah sebuah rumah anak-anak yatim dari kawasan yang berhampiran untuk bersama.  Di dalam keriuhan majlis tersebut berlangsung lensa kami sempat merakamkan aksi - aksi kekecohan meriahnya raya oleh salah satu dari entiti CIDB Malaysia : CIDB Holdings Sdn Bhd.
Makanan dihidangkan dalam konsep gerai. Gambar-Gerai CIDB Holdings





Jemput Datang Ke Gerai Kami...

Staff CIDB Holding sendang menjamu se

Gaya staf (baju merah)yang ingin memberi maklum bahawa hidangan yang di sediakan sedap belaka

Staf CIDB Holdings

Jejaka J (sila pilih J yang sesuai)

Posing gaya desa

Ramai-ramai posing gaya desa

Muuuaakkkssss!!!!!

Tema : Sesuci Lebaran

Geng mata boolat

Taukeh dodol di pagi raya

Indahnya beraya di desa..!!!!!!!

'Akauntang' CIDB Holdings

Ceo & anak buahnya..

Tengah pikir tema tahun depan

Terima Kasih Kak Sue...!!!!!!!

Pose alahai penat tapi syok dapat bekal

Jumpa lagi tahun depan...(kalu aku ada lagi lah)

Penang I'm In Love

hahahahaha..tajuk cam apa lagi kan..bajet cam citer Eifel I'm in Love lah tue..hahaha kalu dalam citer tue hero and heroin dia handsome and cantik tapi kalu dalam citer Penang I'm in Love ni hero and heroin dia gebuss2 uolss...kih kih kih..pasal suke makan tue yang gebuss tue...adeilah..

Ni citer masa iollss gi beraya kat taiping..rumah bakal fiancee iolls..hurm insyaallah nanti lagi beberapa bulan dia akan jadi fiancee iollss..uollls doa2 kan yerk..hurm pegi taiping sempena dengan cuti 1 Malaysia hari tue..suke betui dok kat Malaysia nie...banyak cuti oooo....hahahaha...so pegi sana hari jemaat and balik kl semula hari ahad petang..hohoho..sangat siyoksss...yang paling siyokss skali haaa...bakal bapak mentua chek ada siapkan laksa...tue mmg signature dish beliau..hahaha akhirnya dapat jugak lah iolls merasa laksa tersebut...
Ha ni lah Laksa yang iolls cakap tue..rasa dia lain dari yang lain..and sedap tau..hihihi 

Ni adalah salah satu sebab kenapa laksa tue jadi sedap..sebab dihidangkan dengan penuh kasih sayang..hahaha..sesuai sangat...

huhuhu terharu aku dibuatnye uollss..hahaha tengah makan dapat plak buah mangga manis..hurm bertambah lah terharunya aku ni..kih kih kih.kih..hadoi lah..sampai jeles en. bakal tunangan ku itu..(sorry sayang..you have to share you beloved abah with me now)

lepas iolls siap makan makanya terus ke rumah makcik en. bakal tunangan sebab nak jenguk sekejap..then lepas tue terus lah we all ke destinasi cinta yang seterusnya : P.E.N.A.N.G!!!!!!!! adalah sangat gembira okey...dah lama sungguh cheq tak pi Penang uollss...
On The Way to P.E.N.A.N.G

En. Bakal Tunangan (insyaallah)

Beratoq2!!

Tu diea...feri.hhahaha

Pandai beliau cover pewot..heheheh

Us..gaya cam dah honeymoon dah..hehehe..

Pasemboq Padang Kota..Nalla Reke'

Laici Kang

Beliau mmg pencinta makanan...
Perut dah kenyang so lepak dulu kat Gurney Drive..hehehehe

Still at Gurney Drive...

hihihi..nak ke rumah terbuka nie..


Kisah Syawal ku...

hadei lah kan..dah berdebu dah pun belog aku nieh...lama betul tak hapdet..akak bizi uolss...tak sempat nak update..ngeh ngeh ngeh (cara cakap tue bizi mcm perdana menteri pulak)..yer lah naik dari cuti raya banyak program n aktiviti yang nak kena buat..maka beloq ini tak sempat nak diupdatekan..sampai dah dekat nak habis raya dah baru akak tergedikss nak hapdet..

citer raya kali ni still sama jek  macam yang tahun-tahun sudah..tak berapa nak meriah sangat pun pasal tak balik ke kampung halaman...just akak jek yang balik ke langkawi..pulau sumpahan mahsuri tue...kalu balik ke kampung sebelah mak mesti lagi havoc sebab ramai sedara mara kat sana...hihihi....tapi dapat sambut Aidilfitri kali ni dengan mak, abah, lil zoro n adik-adik pun dah cukup lah (cuma adik Boy tak balik sebab keja).  So pagi raya akak cam biasa jek lah beraya dengan ayah bonda and adik-adik..then lepas adik2 keluar beraya maka tinggal lah akak, mak, abah n lil zoro ni  ha kat umah...kejaan nye makan tido makan tido menambah lemak di badan..dah lah sedia gebusss...makin gebusss lah jadik nya...hahahahah (sok kawin pakai jek telekong sebab baju tak muat)

Pagi raya mmg wajib lah ada ketupat, rendang daging, gulai ayam (kari ayam daa..), then lontong serta kuih muih..this time akak ada rezeki lebih so akak sponsor lah sikit..adik Boy pun sponsor jugak..tahun akak dapat lah buat 3 jenis biskut untuk di jamu pada tetamu kat rumah..(dapat jamu cik abang skali..hihihi) so far berpuas hati lah dengan raya tahun nie..

Kat bawah ni adalah sedikit kenangan masa pagi raya tue...





Dalam pada tue sempat jugak lah akak celebrate besday si little zoro tersayang...besday yang ke-2..hihihi..suke kemain budak kecik tue..tersengeh-sengeh lah dia..hahaha...(windu pulak hati ni kat dia)