Tuesday, December 31, 2013

Selamat Datang 2014



Selamat Tahun Baru!!!
Welcome 2014!!!

 

Lembaran akhir 2013

Tiba juga 31 Disember 2013 menjengah kita semua....
Terasa pantasnya larian masa berlalu...
Dalam kesibukan mengharungi hidup..
Ada pahit..
Ada manisnya...
Memberi aku seribu kenangan suka duka...
Sebagai pelengkap warna warni kehidupan
Mengajar diri matang menerusi pengalaman..
Membuka mata menilai pelbagai perkara...
Namun aku masih lagi di sini...
Diberikan kesempatan Illahi...
Untuk terus melangkah membuka lembaran baru...
Selamat tinggal 2013...
365 hari ku bersama mu...
Esok 2014 menjengah tiba...
Andai diberikan izin dariNYA
Akan aku terus mengorak langkah di bumi fana ini
Bersama liku-liku yang bakal mendatang...
Akan ku simpan memori 2013 ku disudut hati..
Semoga lembaran baru yang bakal ku buka menjanjikan perkara yang baik-baik saja...

Noor Ellina Jaafar
31 Disember 2013
3.30 pm
PWTC
 

Thursday, December 12, 2013

8 Safar 1434 H - 8 Safar 1435 H




21.12.2012 (8 Safar 1434H) - 11.12.13 (8 Safar 1435H)

Alhamdulillah...
Dalam sedar tidaknya usia perkahwinan ku dan suami dah selamat menginjak ke angka 1.

Bersyukur kepadaNya kerana masih lagi memberikan kesempatan buat kami berdua untuk bersama. Semoga perjodohan antara aku dan suami akan dikekalkan hingga ke Jannah.

Banyak suka dan duka telah dilalui bersama sepanjang tempoh 1 tahun hidup bersama.  Melalui kehidupan alam perkahwinan memang penuh dengan misteri dan cabaran (ini pendapat aku lah kan..pendapat orang lain aku tak tau..)

There are so many surprises and so many new things to be learned and adapted.  Hihihihi...

Sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pula suami isteri.  Semua terpulang kepada setiap individu untuk menangani permasalah suami isteri...termasuk lah aku dan dia...sabar itu memang penting...jadi aku juga telah banyak belajar untuk sabar tapi adalah skali dua meletus...keh keh keh (cukup sampai sini kang terbuka cerita rumahtangga susah pulak...keh keh keh)

But overall I'm really happy..walaupun kena berulang KL-Kamunting-KL every 2 weeks...then jumpa suami only 1 half day...some of my friends bagitau yang mereka tak sanggup hidup begitu but i do believe bila Allah duga kita itu pasti kerana Dia tahu hambaNya itu mampu...

Bila masuk bab fasa perkahwinan pulak i do agreed that the first 5 years adalah tahun yang paling banyak dugaan dan cabaran...Semoga aku dan suami mampu mengharunginya... So we have 4 more years to go..lalalalalala...Ya Allah kekalkan rasa cinta di hati kami berdua...



Ucapan untuk suami:

Terima kasih untuk segalanya....

Semoga kita akan terus kekal bersama selamanya..mohon maaf andai aku bukanlah yang terbaik buatmu tapi doakan lah agar aku mampu jadi yang lebih baik untuk mu..

Semoga kehadiran aku dalam hidupmu dapat memberi sedikit sinar kebahagiaan...

Semoga kehadiran aku dalam hidupmu dapat memberi sedikit sinar keindahan hidup berumahtangga...

Semoga kehadiran aku dalam hidupmu dapat mengajarmu apa erti kasih sayang ..

Semoga aku akan kekal menjadi zaujah mu selamanya...

 Memori Cinta Aku dan Diri Mu Sayang...
Hanya Kita Yang Merasainya...

Noor Ellina Jaafar
12 Disember 2013
Kuala Lumpur

Thursday, October 10, 2013

Tuesday, July 23, 2013

8_Ramadhan 2013 : Agar-Agar Gula Merah Bersantan

Hari ni tak payah masak kata housemateku Azie..kita beli kat luar jek lah..hik hik hik..tapi sebab dah terbiasa masuk ke dapur diri ini tetap nak memasak jugak..even bukan makanan berat tapi janji dapur ku berasap...hahahahha.. oleh yang demikian terjadik lah sejenis pencuci mulut : Agar-agar Gula Merah Bersantan...

Ni second time buat..first time buat masa kenduri sambut Ramadhan dan Tahlil di Balai Kuliah Tassawur Islam, Simpang Empat Semanggol, Perak.  Buat buah tangan ke majlis tersebut...Alhamdulillah rasa yang kurang manis tue boleh buat orang lain tersenyum manis bila menjamah hidangan yang tak seberapa tue...

So ini adalah kali yang ke-2 membuatnya..dulu kecik2 ni adalah salah satu dari faveret agaq-agar yang tok and mak slalu buat...la dah besaq panjang, dah berlaki dah pun (kata orang utara) kena buat sendiri lah kan...



Nak buat ni tak susah...kalau ada yang nak mencuba boleh lah try resepi nie:

1 peket agar-agar (kalau nak buat banyak imbangkan sukatan air dan santan. ikut pada pek agar-agar)
1.2  liter air
200 ml santan pekat (i pakai santan kara 1 kotak kecik)
200 gm gula merah
20   gm gula melaka (tak letak pun takpe)
3     sudu besar gula pasir (kalau tak manis tambah)
1/2  sudu teh garam (jangan masin sangat yerk)
3 helai daun pandan
2 biji putih telur
2-3 kuntum bunga cengkih (kalau tak suka tak payah letak)

* Bahan yang dimerahkan tulisannya tersebut hendaklah di 'blend' bersama. 

1. Rendamkan agar-agar. (15-20 min). Toskan airnya.

2. Panaskan air dalam periuk dan masak gula merah, gula melaka serta gula pasir bersama daun pandan. 

3. Bila mendidih matikan api dah tapis untuk buang segala benda asing (chewah..ayat Sains sgt)

4. Panaskan semula air gula dan masukkan agar-agar tadi. 

5.  Kacau dan perhatikan. Masak sehingga agar-agar  itu larut. Tambah baki daun pandan & cengkih.

6. Tambah bahan yang di 'blend' tadi ke dalam periuk dan didihkan sehingga pecah santan tersebut.
    (Kalau nk lapisan atas tue tebal santannya didihkan lama sikit)

7.  Kacau supaya tak melimpah ruah yer tuan-tuan dan puan-puan.

8.   Tutup api dan tuangkan agar-agar tadi  dalam acuan. Sejukkan dan boleh hidang.


Okey selamat mencuba kengkawan..

Tuesday, July 16, 2013

6 Ramadhan 2013_Happy 4th My Little Zoro

4 tahun sudah..

Suka dan duka akan ku simpan untuk menjadi kenangan abadi..
Maaf tak dapat bersama mu namun dari jauh ku kirimkan doa agar Allah S.W.T sentiasa Memberi limpah rahmatnya kepada kamu..
Memiliki dirimu adalah sesuatu yang terindah dalam hidup ku..
Biar penuh onak dan ranjau terpaksa ku lalui tapi itu lah kenangan abadi untuk ku kenang satu masa nanti..
Biar kata-kata nista mereka mengejek ku namun aku pasti setiap dugaan itu pasti ada as sababnya...
Aku bahagia melihat kebahagiaanmu..
Tak kuhirau kata mereka, kerana rasa bahagia memiliki mu melebihi segalanya...

Doaku untuk mu..
Semoga menjadi yang anak yang soleh, bijak, sihat dan yang berjaya kelak.

I love you Muhammad Adam Rayyan!!



5 Ramadhan 2013_Bujang kembali (untuk 2 minggu jerk!!)

Hurm yesterday baru feeling manja2 and loving2 dgn en hubby..siap pi dating sebelum berbuka puasa..then tengah malam pun pi dating lagi..hahhaa..thanks sayang!! 

Tapi hari ni hati dirundung sedih lagi...apa tak nya!!! nak kena pulang semua ke Kota Batu tue..tak payah nak garu kepala sgt...Kota Batu tue = Kuala Lumpur lah...

Huhuhu...beginilah nasib...namun pasti ada hikmahnya..

Balik awal sampai rumah pun awal lalu dengan pantas nya siapkan juadah untuk berbuka puasa..walaupun bersendirian (azie and kak niza balik kampung) namun tetap meriah juadah ku...kikiki


Monday, July 15, 2013

4_Ramadhan 2013

Huhuhu..ini lah hari yang dinantikan...as sababnya ini lah Ramadhan yang pertama bersama Encik Suami...Alhamdulillah Allah berikan kesempatan itu untuk bersama suami..hihihii...

Tiada lauk-pauk untuk dihidangkan because my beloved FIL dah kasik cuti satu bulan...yehaa...!! thank you abah...!!

Tapi diri ini bukan reti nak dok diam kalau tak masuk ke dapur...makanya terjadik lah juga kuih Sagu Gula Melaka dan Sardin Roll..

Gigih buat doh pastry untuk Sardin Roll..sampai terpaksa guna Talian Hayat di Langkawi...kikiki..dah lama tak buat jadi terlupa gitu.. Allah izinkan juga kuih tersebut jadi..

Setelah 2 jam prosesnya maka lihatlah hasilnya...dapat lah dalam 40 biji. so excited nak bagi suami and FIL rasa hasil air tangan saya...cuma gambar Sagu Gula Melaka tak sempat amik gambor daaa...

Tepat jam 5.30 petang kami anak beranak (me, hubby and FIL) ke Kamunting..nak ke Bazar Ramadhan..jakun kejap seba pestime bersama ke bazar as hubby and wifey..kikiki..hujan renyai2 gitu...kelas tak berpayung bersama...hahhaaha (to the P to the O to the  Y to the O)..tak memborong apa pun just murtabak, air dan dadih...FIL belanja briani untuk beriftar..haiyooo!!! manyak siyok ooo...

Balik dari bazar anto FIL and food. then hubby ajak pi dating-dating..auww!! suka gitew..amik angin petang...pusing-pusing jap then balik untuk hidang semua juadah...Okey dah!! bye!!

Friday, July 12, 2013

3 Ramadhan_2013 (10 kesalahan paling hit ketika Ramadhan)

Dah 3 Ramadhan hari nie...Alhamdulillah masih lagi berpuasa..tak sabar nak tunggu petang nanti because petang ni nk balik ke Taiping...jumpa suami...maklumlah..bukan selalu dapat bersama..kiranya esok adalah rezeki saya nak berbuka puasa dengan suami untuk pertama kali...jika Allah izinkan...

Yesterday lepas berbuka sempatlah godek2 FB..so terjumpa satu info yang sangat baik untuk dikongsikan sempena dengan bulan yang mulia ni..jom tengok perkara-perkara yang kurang baik untuk di amalkan disepanjang bulan Ramadhan..

10 kesalahan paling hit ketika Ramadhan.

1. Tidak sahur.


Puasa org yahudi dan org Islam sama saja, kecuali puasa org Islam ada sahur. Sahur la walau dengan segelas air kosong. 

Menyentuh bab sahur ni pulak, pagi tadi ada tertonton rancangan kat Astro Oasis kalau tak salah, ada sorang penceramah  (perserta Imam Muda) bagitau yang bersahur itu ada waktunya. Perkataan sahur itu sendiri datang daripada perkataan سحر yang bermaksud waktu pada akhir malam sebelum Subuh. Ibn Manzur menambah waktu pada 1/3 malam sebelum terbitnya fajar.

2. Sahur terlalu awal 


Makan berat lewat malam dan tidur lalu bangkit selepas azan Subuh. Itu bukan sahur, itu supper.
Kalau makan di tengah malam, (jam 12.00 tghmlm) bukan dikira sebagai sahur.
Berdasarkan pengertian ini, maka dapat difahami waktu yang paling tepat untuk bersahur ialah pada akhir malam dan bukannya pada awal malam sebelum tidur.
Sahur itu ialah perbuatan seseorang itu bangun pada waktu akhir malam sebelum solat terbitnya fajar untuk makan dan minum sesuatu bertujuan untuk menambah tenaga dan menguatkan diri bagi menjalani ibadah puasa pada siang harinya.

 
3. Terlebih tidur 


Lebih tidur merugikan masa dan menyebabkan badan dan otak lemah . Tidur boleh diniatkan sebagai ibadah, tapi kalau over sangat dianggap bedebah.

4. Berbuka secara buffet sampai buncit 


Ada juga yang sambung makan selepas solat Maghrib sehingga lewat malam. Tarawih pun tuang!

5. Membazar hingga membazir.
Lapar mata. Setiap jenis makanan nak diborong. Tak habis, makanan dibuang. Jadi berbelanjalah dengan bijak.  Ikut hati mati...huhuhu

6. Sambut Hari Raya mengalahkan Ramadhan.


Bulan Ramadhan yang dimuliakan Allah, bukan Syawal. Syaitan dibelenggu pada Ramadan dan dibebaskan pada 1 Syawal.

7. Solat tarawih tapi tak qiamullail pada laylatul qadr 


Rasulullah SAW setiap malam struggle untuk cari laylatul qadr. Pahala bonus 1000 bulan tu. Wow! Jadi sebolehnya kita juga harus mencontohi kegigihan Baginda untuk sama-sama mencari malam seribu rahmat itu.

8. Puasa tapi tak solat.


Puasa tapi tidak bersolat. Semoga kita menjaga kedua-dua ibadah ini dengan baik.

9. Sibuk beribadah, lupa cari ilmu. 


Bulan Ramadan bulan Ilmu.Semua ibadah takde guna tanpa ilmu. Ada juga yang larang tazkirah ketika Ramadhan.

10. Gagal upgrade iman selepas lalui Ramadhan.
Ibarat dah harungi sungai yang jernih dan segar , tapi kotoran di badan sengaja tak dibersihkan.

Sekian untuk semua.. i share because i care!!

Thursday, July 11, 2013

2 Ramadhan_2013

Salam..
Ini coretan kedua di bulan Ramadhan..
Alhamdulillah sempurna sudah puasa sehari..
Allah berikan rahmanya buat bumi dengan diturunkannya hujan di awal pagi...terasa kenyamanan serta kesegaran udara pagi..
Indahnya dan bahagianya nikmat dari Allah...
Pagi ni sama seperti hari yang sebelumnya juga..sampai awal lagi ke opis...huhuhu...
Hahaha..dalam tren sempat lagi berposing dgn si kecik...

Al-maklumlah selalu nek tren jam 7.10 pgi..time tue orang dah ramai jadi tak berkesempatan kot nak amik gambor...hik hik hik..


So hari ni sampai kat opis awal lagi..hahahha nak tau jam berapa i sampai opis??? sila tengok gambor yang seterusnya yerk...




Hahaha..tengok awal tak??? sampai kat opis takde sapa pun lagi kat situ...lampu coridor opis pun tak pasang lagi...haish...cemas jugak keluar dari lif gelap jo...maka dengan sepantas mungkin pi lari petik suis lampu...itu satu hal..nak masuk dalam opis lagi satu hal...hahahha....Baca Bismillah terus bukak pintu utama pejabat....buat-buat berani...kui kui kui..pada hal kalau time tue ada orang sergah mau ter shi-shi kat situ jugak...

Yesterday atas ehsan pejabat dapat lah kitaorang (bukan semua yerk ada gilirannya) balik awal..30 min...best lah jugak..so bergegas balik rumah untuk memasak..kikiki...takde lah memasak hebat sangat...setakat ikan masak cili, sup sayur and sambal buah bacang...hohoho..sebelum tue sempat lagi singgah beli kuih feveret di bulan ramadhan T.E.P.U.N.G.P.E.L.I.T.A...tapi tahun ni 4 = RM 2.00 thn lepas 5 = RM 2.00..haish..agaknyer lagi 2 thun 1biji =RM 1.00

So ini lah juadah yang sempat dimasak dalam masa satu jam!!!

Tepung Pelita

Ikan Masak Cili

Sup Sayur

Sambal Buah Bacang

Dan ini lah juga lauk bersahur...kikiki...so untuk hidangan berbuka petang ni kena tunggu entri esok lah yerk...kikikikki...

Selamat berpuasa semua..!!!


Wednesday, July 10, 2013

1 Ramadhan_2013

Hari ni terawal masuk ke opis..apa tidaknya jam 4.55 pagi dah bangun..memanaskan semula spagetting goreng untuk bersahur...makan sambil tengok tv ( Master Chef ) dan jeling2 jam...hik hik hik..lepas makan baru iron baju dan terus mandi...

Seronok pulak mandi seawal jam 5:45 pgi..sejuk jek rasa..so mandi lama sikit..ahahaha...lepas tue solat dan bersiap untuk ke opis..jam 6.29 pagi aku dan cik housemate sampai kat stesen..tak lama lepas tue tren pun sampai...seronok kitaorang berdua menikmati perjalanan di awal pagi..hahaha..sejuk jek rasa...

Tepat jam 7.05 minit pgi aku menjadi orang yang pertama terpacak kat depan pintu opis untuk punch card a.k.a thumbprint...ahahaha...awal sungguh...

Dalam pada gelak2 terselit rasa sayu dihati...teringatkan suami, little zoro serta ayahbondaku..hurm..mesti lagi indah suasana sahur tadi kalau mereka ada bersama-sama...namun apakan daya...redha untuk mencari rezeki sesuap nasi...moga satu hari nanti pasti bersama kembali...




Suasana di luar : Pemandangan dari tingkat 22 PWTC



Pakai Purple hari nie..huhuhuuu (Nk jadi Ribena Berri)
 
Meja yang semakin lama semakin banyak fail...hahahah

Pc kesayangan di opis..and also insan2 kesayangan ku (merujuk kepada foto2)

Kalau rindu mak abah tengok gambar tue..hahaha


Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan Kareem!!!

Salam Ramadhan untuk semua...semoga Ramadhan kali akan lebih baik dari yang sebelumnya...Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah ini dan juga memperbanyakkan lagi ibadah yang lain...

Dan berdasarkan kepada firman Allah Taala :
 
فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ
 
Maksudnya : Oleh itu, sesiapa dari antara kamu yang menyaksikan anak bulan Ramadan (atau mengetahuinya), maka hendaklah dia berpuasa bulan itu.
 
[Surah Al-Baqarah, Ayat : 185]

Di dalam hadis pula disebut , Islam itu terbina di atas lima perkara dan salah satu daripadanya ialah puasa pada bulan Ramadhan . Oleh sebab itu telah bersepakat Ulamak mengatakan puasa itu hukumnya wajib keatas orang islam yang sudah akil baligh ( cukup umur) dan berkuasa . Ianya tidak diwajibkan  kepada orang kafir atau orang gila atau kanak-kanak  yang belum baligh, tetapi hendaklah dilatih untuk membiasakan diri mereka dengan puasa .



Wednesday, April 3, 2013

100 days simple celebration..

Pejam celik pejam celik rupanya dah masuk hari yang ke 100 menjadi isteri orang...Bertambah rasa cinta ku pada suami di saat pertama kali dirinya mengimamkan solat ku..Syukur!!! walaupun aku tidak sesempurna mana namun aku cuba menjadi sesempurna mungkin di mata suami ku...menjaga nama baiknya sebagai suami..menjaga hubungan dengan Allah dengan sebaik mungkin...Aku bahagia!!

Cuma jauh di sudut hati aku berharap agar satu hari nanti pasti aku dapat tinggal bersamanya setiap hari sama seperti isteri-isteri lain di luar sana..Tinggal bersama setiap hari..(as for now I'm a weekend housewife)
Insyaallah satu hari nanti pasti Allah makbulkan doa ku ini..

So sempena nak celebrate 100 days nie both of us decide nak kuar gi makan. Actually both of us slalu celebrate 100 days couple, 100 days engagement and now 100 days as husband and wife. We celebrate in a very simple ways.. just to have some memory to memorize bila dah tua nanti...

Kitaorang first plan nak ke Penang but bila difikirkan nak mengadap jalan jammed so I change my mind nak makan2 kat Taiping jek..My husband ajak makan kat Panorama Hotel...so lepas siapkan makan malam ayah mertua (dia memang tak mo keluar sebab nak dok rumah katanya) kitaorang laki bini pun keluarlah menghala ke Taiping...

Maka ini jadinya...



Shark's Fin Soup!!!
Panorama Chicken Chop

Panorama Fish & Chip
Dessert : Hubby choose Cappucino Cheese Cake


Dessert: I choose New York Cheese Cake (All time favorite)
Hihihi..kesimpulannya : En. suami tetap merasakan chicken chop hasil air tangan  saya adalah yang terbaik..jadi mungkin beliau akan berfikir 2-3 times kalau nak ajak makan diluar..hahahaaa...thank you yang!!!

100 Days with LOVE !!!



Hubby & Wifey!!!

Alhamdulillah...
Berpisah dulu keranaNYA dan kembali bertemu juga keranaNYA..
Selepas melalui jalan-jalan yang berliku, penuh onak ranjau..
Dalam suka dan duka bersama teman-teman
KAU berikan aku seorang teman seumur hidup
Aku percaya pada takdir yang telah tertulis...
Aku pasrah pada segala dugaan yang KAU berikan..
Aku redha dengan ketentuan MU Ya Allah Tuhan yang Maha Esa..

Dalam sedar dalam tidak akan larian masa
Aku kini bahagia menjadi miliknya atas izin MU Ya Allah..
100 hari sudah usia perkahwinan ku...
Aku bersyukur dengan kurniaanmu...
Aku bahagia atas penyatuan ini..
Terima kasih suami untuk segalanya yang indah..

Kau lah suami ku, teman ku, sahabat ku, sayang ku, cinta ku...
Doa ku semoga cinta kita kekal abadi hingga ke Jannah..
Semoga ada buah cinta hadir menyerikan lagi hidup kita..
I love you sayang...

Noor Ellina Jaafar
03 April 2013 (103 days as your wife)




Saturday, January 19, 2013

Why Kuzie Bridal, Shukry Foto & Fresh Baked Daily?

Salam Jumaat untuk semua...hari ni rasa ceria sikit..1 sebabnya ialah sebab saya nak balik jumpa En. suami yang terchenta...

Ni nak citer sikit pasal my wedding hari tue..Alhamdulillah ramai yang suka dengan dekorasi pelamin, foto dan dekorasi dan rasa my wedding cake..So far saya memang tak ada masalah langsung dengan semua vendor yang saya sendiri pilih..Mungkin Allah juga mengizinkan saya untuk bertemu dan berurusan dengan mereka..ini khasnya untuk warga Langkawi..jadi kalau tertanya-tanya nak amik package bridal and photoshoot dengan siapa or kat mana nak cari wedding cake yang cantik, menarik dan sedap!!! saya mungkin dapat bantu and semua..

1) Kuzie Bridal

Ha..mula-mula saya tengok pelamin Kuzie ni masa one of my friend's engagement ceremony..then trus fall in love at first sight..tedia..dahsyat btol ayat tue..kikiki..i really love something simple, nice yet elegant..and this is my pelamin gonna be...because less is more..then masa balik hunting tempat resepsi, katerer and photographer nanti i will go and hunt Kuzie Bridal too..maklumlah bridal yang tip top malatopss macam beliau ni mesti lah ramai yang nak kan khidmat beliau kan..masa first dial tue dalam hati dok berdoa macam2..takut Kuzie Bridal penuh..dan mungkin nak dijadikan rezeki akhirnya dapat jugak i hired Kuzie Bridal for my wedding..senang jek bekerja dengan bridal yang committed and memahami kehendak pelanggan macam beliau...most of the conversation i buat thru phone jek dgn Kuzie..payment pun buat pakai online..maklumlah zaman sekarang ni banyak kemudahan yang disediakan...design baju and color pun discuss pakai FB and SMS jek..susah nak balik ke pulau tue kalu dah start keje...jadi bersyukur dapat kerja dengan Kuzie..sangat senang dan yang penting puas hati..to all Langkawian..yang tengah cari-cari butik pengantin tue you can go for Kuzie Bridal..i really recommended.  (Kuzie tak bayar i untuk puji-puji beliau hokey...i buat ni semata ikhlas nak share my experience working with Kuzie Bridal jek..) nak tengok hasil kerja Kuzie Bridal boleh click kat sini : Kuzie Bridal pasti uolls akan berkenan habes dgn hasil kreativiti beliau..one more thing is..Kuzie ni tak pelokek a.k.a kedekut..dia akan buat apa jek untuk buat customers dia happy!!! Thank you so much Kuzie Bridal !!! You make look like a princess on my wedding day..i love the dress, the flower, the pelamin,the decoration, the make up!!

Below are some of Kuzie idea on my wedding:

My Pelamin by Kuzie Bridal
My Pelamin by Kuzie Bridal



My Red Chilli Dress By Kuzie Bridal

My Husband & Me on our reception day!!!

Make up done by Kuzie Bridal

 2) Shukry Foto 

Ok skang nak citer pasal photo pulak..so for those yang masih tercari2 photographer boleh cuba call abang shukry nie..to be honest with you guys abang shukry nie memang terbaik and tak rugi amik dia tau..harga memang tak pernah tercapai dek akal mu..murah dan sangat berpatutan..sungguh berbaloi-baloi..dulu beliau tak de sediakan pakej video but now ada dah..pastikan setiap moment indah yang terjadi pada hari bahagia terakam untuk kenangan di masa yang mendatang...serius puas hati...kenal dengan abang shukry ni pun sebab my superb mak andam Kuzie yang bagitau..so terus add abang shukry kat fb dia and terus booked him for the my solemnization and wedding reception...before this adalah buat discussion with few photog but mungkin rezeki nak berkerja dgn abang shukry ni maka Allah permudahkan urusan dengan beliau..but seriously hasil kreativiti abang shukry ni memang tak dapat disangkal lagi...i love the way he captured my photo...and also credit to syam..videographer..kerja dengan both of them memang senang and happening..both of them really know macam ne nak set mood pengantin..tak mo cakap banyak lah kalau tak percaya jom click kat Muhammad Shukry Abbas 

Satu lagi yang best is..abang shukry ni kan dia ada macam2 gaya yang dia akan bantu pengantin..maklumlah kan kita kan amatur..so tak de lah nak pandai posing2 nie..keh keh keh...

Kat bawah ni ada some of his photos yang dicapture during my wedding.



Photo session with cousins..
Us...
With Kuzie Bridal
Sesi potong wedding cake




Photo Shoot : Post Wedding by Shukry Foto

Photo Shoot : Post Wedding by Shukry Foto

Photo Shoot : Post Wedding by Shukry Foto

Photo Shoot : Post Wedding by Shukry Foto

Photo Shoot : Post Wedding by Shukry Foto

 
Photo Shoot : Post Wedding by Shukry Foto

3) Fresh Baked Daily

Haa....citer pasal mak andam dan pelaminnya yang malatops dah...citer pasal abang shukry si photographer yang mantop pun dah..so setiap wedding mesti ada wedding cake kan..so kalu tak tau jugak mana nak cari baker yang friendly, kaya dengan idea and yang penting mengikut kehendak dan bajet pelanggan boleh cari beliau kat sini :Fresh Baked Daily .  Ha nak habaq mai kat semua warga Langkawi, kak shima ni bukan jek pandai buat kek tapi dia juga ada menawarkan produk bakeri seperti muffin, lasagna, cream puff, tarts, dan macam2 lagi lah..pi lah selongkaq FB dia..senang jek nanti pm dia then kasi tau apa yang uolls nak so nanti dia akan buat..yang penting is semua produk dia SEDAPPPPPPP!!!! masa wedding that day i order kek and muffin, and fresh fruit tart untuk hantaran..fruit tart tue terbaikkkkk!!!! so try lah..tak rugi punyer...first time i order dengan kak shima is kek birthday untuk Muhammad Adam Rayyan..Rainbow kek and Chocolate Butter Cake berserta lasagna..start tue terus tak mo pi bakeri lagi..ahahahaha....


My wedding cake by : Fresh Baked Daily

My wedding cake by : Fresh Baked Daily
My wedding cake by : Fresh Baked Daily

I guess that for this time..so hope this will help some of you out there especially in Langkawi untuk mencari kat mana butik pengantin, photographer and videographer serta bakeri yang bagus untuk memeriahkan wedding uolls...so bye for now.. i'm done with my wedding so i hope you find the best for your wedding..salam and see you next time in next entry..