Tuesday, June 14, 2011

Ku Menangeh... (alahai poyo nyer..)


hurm...tengok tajuk jek korang musti dah tau ada mendung di hati...sesungguhnya aku bersyukur dengan nikmat Allah yang satu nie..(boleh ke panggil nikmat)..sumtime bila hati kita sakit cara yang paling baik untuk nak luahkan rasa yang terbuku di hati adalah dengan MENANGIS..(tapi aku mmg suka menangis pun) tapi malam tadi mmg aku menangis sepenuh hati...dah lama tak menagis cam tue..huhuhuhu...

APA??? 



OOO..KENAPA AKU NANGIS????



HURM...ITU BIARLAH RAHSIA..


bak kata P.Ramlee (Al-fatihah untuk beliau) sedangkan lidah lagi tergeget inikan pulak aku dgn en mahadhir..hal mungkin kecik jek tapi kesan kat hati tue yang besar...ngeh ngeh ngeh..agak panik en mahadhir dibuatnya..naseb awak lah dapat orang cam sayer nie...huhuhu..

pagi tadi sesampai jek kat opis (masa tue pukul 7.22 pg, so tak boleh kira curi tulang/ makan gaji buta) aku terus check efbi aku..tengok-tengok ada nie kat status en mahadhir saya:

cik Noor Ellina Jaafar saya tahu kadang2 perbuatan saya bt awak kecik hati dengan saya..saya minta maaf..tapi saya nak awak tahu yg saya SAYANGKAN awak and saya CINTAKAN awak...awaklah BUAH HATI PENGARANG JANTUNG saya... (^_^ )

keh keh keh...hati n bibir ku tersenyum-senyum dowh!!! kelakar pun ada gak..ahaks..hadoi lah...tapi ada sense of sweetness di situ ye kengkawan...
disebabkan tangisan itu aku mengusung mata panda ke opis..tapi takde lah panda sangat pun lepas aku make up sikit pagi tadi..



Monday, June 13, 2011

i thot i just want to take care of you...

i thot i just want to take care of you..
i never thot that it will become like this
may be i care you too much..


i thot i can give perfect love to you but 
but  am not...
i try to be a perfect partner 
but it seem that i fail to do so




so i guess the best thing to do 
is just to stay moderate
not too much and not too less..






so that we can live happily ever after
but this is what i guess
i dont really know whether this will work or not
but i think i can give a try


To my Beloved Daddy


pejam celik pejam celik rupanya dah 27 thun aku jadi anak abah.....rasa sekejap sangat..actually aku and abah mmg tak sebulu..mak slalu cakap aku dengan abah cam 'kunyit dgan kapor' tak boleh dok dekat sebab nanti asik bgaduh jek..pernah satu ketika dulu aku ingat abah tak sayang kat aku..sebabnye aku mmg slalu kena marah dengan abah..apa jek yang aku buat musti tak kena dimata abah..kalu time aku buat salah or degil ke mesti aku kena hentam kaw-kaw punya...so dari situ aku mmg rasa abah tak sayang kat aku...masa aku sekolah dulu abah tak akan datang sign report card aku kalu result aku corot..so nak tak nak aku kena lah belajar elok2 sebab tak mau kena bebel dengan cikgu sebab abah aku tak datang...hubungan aku dgan abah mmg semua orang tau yang kitaorang tak ngam..aku pernah rasa nak lari dari rumah sebab aku sangat stress dgn cara abah..

masa aku tingkatan 4 aku sangat bersyukur sebab aku dapat masuk sekolah teknik kat langkawi..(eleh macam jauh lah kan..umah aku pun kat pulau langkawi jugak..) aku mmg tunggu saat2 nak challo mere bette dari rumah ku..(bunyi agak jahat kan) aku cipta macam-macam alasan  untuk pastikan aku dapat masuk asrama..akhirnya aku dpat jugak dok asrama...punya lah happy cam apa lagi dapat bejauhan dari abah...(teruk sungguh ayat ni) aku pernah tak balik rumah sampai mak demam-demam..sepanjang 2 thn aku kat skolah teknik aku rasa aman lah tak bergaduh dengan abah..aku balik rumah pun kenkadang jek..
(kalu cuti panjang mmg balik lah..)
akhirnya sampai jugak masa aku tinggalkan skolah...lepas SPM aku keja dengan mak aku..itu lah time paling kemuncak pergaduhan aku dgn abah...ada saja yang aku buat tak kena..so sad bila mak pun perasan yang abah slalu marah-marah aku..pendek kata di mata abah aku ni cam anak yang tak berguna lah...(aiyaks !!! tapi mmg betul pun)..hari-hari aku berdoa aku dapat sambung study...and Alhamdulillah Allah makbulkan doa aku nie..mula-mula aku tak ambik pusing sangat pasal intake UPU nie sebab aku rasa cam aku tak layak..aku tunggu politeknik jek..tapi Allah Maha Berkuasa, my bestfriend Nor Zakinah a.k.a Achik (panggilan manja untuk beliau) datang kat kedai bagitau kat aku yang aku dapat masuk UiTM..gembiranya hati Tuhan yang tau...ada 2 sebab kenapa aku gembira..
1. sebab dapat sambung study
2. sebab boleh berjauhan dengan abah...(so jahat of me!!!)

memula abah tak bagi aku gi UiTM tue..katanya "Buat apa amik course tue. Takdak masa depan pun.Awat hang ingat baguih sangat ka kalu stakat jadik SECRETARY tu" tapi aku ni mmg terkenal dengan kedegilan tahap melampau so aku tak kisah...aku tetap dengan keputusan aku..nak pulak waran wang pendahuluan RM 1500.00 nye cek dah sampai..so aku urusakan persiapan sendiri..bila abah tengok aku bersungguh then dia pun lembut hati nak hantar aku..

betul kata orang tua2..kalu dok jauh-jauh tue kita akan rindu..YES!! masa dok blajar kat UiTM lah aku mula belajar untuk rindukan abah..masa kat sini lah aku tau yang sebenarnya abah sayang kat aku..dia buat semua ni sebab dia tak mau aku jadik lembik-lembik...dia nak aku berdikari, dia nak aku pandai, dia nak aku kuat, dia nak aku belajar erti susah senang dalam kehidupan and dia nak yang terbaik untuk aku...start from that moment aku realize yang abah dah tak marah-marah aku sangat cam dulu...aku dah boleh berborak dengan abah...mak pernah cakap abah pernah bagitau dia yang "abah harap kat aku" sebab dia tau aku boleh diharapkan...masa tengah study ni lah aku lihat abah banyak berkorban untuk aku..bukan stakat untuk aku tapi jugak untuk adik2 aku.. so sempena dengan hari bapa ni aku nak mengambil kesempatan nak wish Selamat Hari Bapa untuk abah...aku mohon Allah berikan aku peluang untuk berbakti kepada abah, agar abah sempat merasa hasil titik peluhku, agar abah bisa lihat aku berjaya....


Friday, June 10, 2011

sweet chit chat with my hunny bunny....




hurm..dah lama sungguh aku n en. mahadhir tak chit chat chit chat pasal topik yang satu nie..hehehhe..so malam tadi camne tah topik ni terkuar balik...but it was so sweet to have the conversation with him last nite..aceli (tiru ejaan ni dari cik betty) everyday pun kitaorang chit chat chit chat...most of my time aku akan chit chat chit chat dengan en mahadhir n mak aku..everyday..but last nite nye conversation aku rasa cam sedikit sweet....dan topiknye ialah perancangan untuk our wedding...aku mula planning nak buat majlis kawin aku kat rumah tok di kulim..so dekat sikit dengan family mahadhir n sedikit senang kalu kengkawan nak hadir ke majlis tersebut nanti...but mak and abah request suh buat kat langkawi..mak mmg berhajat nak masak sendiri untuk majllis aku..hehehe katanya boleh jimat duit..tapi mmg betul pun..kalu kenduri orang pun dia yang masak haruslah kenduri anak sendiri pun dia nak masak jugak..abah siap dah rikey (betul ke ejaan nye tuan2 dan puan2) kat dewan mana dia nak buat majlis tue..mulanya dia cadangkan nak buat kat kantin skolah tempat mak n abah meniaga tue..tpi aku tak brapa nak berminat lah...hehehehe (demand kan aku nie) hehehehe...

dalam pada tue aku terpikir gak kalu aku kawin kat langkawi jenuh pulak rombongan dari pihak pengantin lelaki nak datang..semua tue akan jadi lebih costly..kesian kat en. mahadhir sayer...kalu buat kat rumah tok aku tue tak de lah nak kena tambang feri n hotel...sebab dekat  jek...aku bukan pe..tak mo lah nak menyusahkan semua orang...kalu boleh aku nak semua orang dari kedua-dua belah pihak happy bila attend majlis aku n en mahadhir nanti...aku tak  nak beban kan sesape...langkawi tue jauh berbanding kulim...family en mahadhir pulak ramai yang dah masuk dalam kategori warga emas (nie dia yang cakap tau)...

en mahadhir cakap kalu buat kat langkawi dia maybe datang dalam 20 orang jek kot...then  aku pun dah buat persiapan mencari rumah-rumah yang menawarkan perkhidmatan homestay..bukan apa aku rasa lagi selesa kalu dok kat rumah homestay dari hotel..tapi kalu lah kata rumah tue semua dah penuh aku n en mahadhir takde choice lain selain hotel..sama jugak dengan beliau..dia pun dah survey tempat untuk family aku menginap masa hari kenduri on his side...

en mahadhir nie ibarat cam my fairy god father sebab he always want to see me happy..so dalam hal ni dia ikut jek..aku ada cakap dgn en mahadhir yang aku kalu boleh nak pakai songket on my side and kat sebelah en mahadhir baru aku nk pakai baju lace...so ada 2 version lah kan...tapi kena tengok dulu fesyen tue kena tak dengan aku n en mahadhir..al maklum lah..kitaorang kan chommelll...ahaks..so kena pandai pilih fesyen...baru boleh nampak cantik sikit atas pelamin tue nanti..dalam pada tue en mahadhir ada cakap yang dia nak pilih one of his bestfriend untuk jadi pengapit beliau nanti..so aku pun tak kisah lah..ikut dia lah nak mcam mana pun..tapi dalam kotak fikiran aku dok fikir aku nak sapa ek jadik pengapit aku...???? kengkawan aku ramai yang dah kawin..tetiba ting!!!! dapat idea untuk mengunakan cousin aku..heh heh heh heh...so dah selamat sudah...dalam pada mood tengah dok bahagia tetiba ada jugak perselisihan faham sikit antara aku dgan en mahadhir..tapi sekejap jek..pastu mood bahagia datang balik...begitu lah al-kisahnye...tapi aku mmg suka dengan conversation semalam..

p/s: en mahadhir thank you for being such a nice man to me...


ni kengkonon aku n en mahadhir lah...huhuhu

Pre Engagement Ku..


untuk majlis tunang n risik en mahadhir cadangkan kitaorang buat sekali sebab dia cakap klu buat 2 majlis rasa cam renyah lah pulak kan...so dia nak 2 majlis adat tersebut di sekalikan...senang citer...cadangnye kitaorang nak buat hujung thn ni..bulan 12..untuk majlis tunang tue mmg kompom dah nak buat kat umah tok aku..kalu tak pun buat kat umah makcik aku (umah bonda tg.habsah) kot...mak mmg dah cakap nak masak..alah tak ramai pun tetamu untuk majlis tue nanti ..rasanya yang ramai pun dari family belah aku lah kan..coz mostly my sedara mara ramai kat kampung tue..

antara preparation yang aku dah buat is.....aku dah beli bakul untuk barang-barang hantran aku..aku beli kat nilai..last time masa gi kenduri khairi kat nilai aku beli skali..murah gak lah...aku beli 6 bijik..atas cadangan cik nurul huda dan suaminya aku campur bentuk bakul hantaran aku tue..ada bujur , segi empat and bujur...so setiapnya aku amik 1 saiz kecik and 1 saiz besar..yang ni untuk isi barang2 cam kain baju melayu, songkok, kasut, manisan, buku, kemeja n jeans.  bakul yang aku beli biasa-biasa jek..tinggal nak topup dengan bunga n lace cikit kot then alas dengan sabut kaler biru..sebab temanya mungkin biru putih...aku tengok bakul hantaran cik nurul cam ni gak..( dulu cik lah skang dah puan, sikit lagi jadi ibu). buat masa skang aku dah bungkuskan bekas hantaran nie dengan plastik and aku dah simpan dalam kotak dalam bilik aku...tak sabar nak gubah...kat dalam bakul tue aku nak letak sabut buat alas sebab aku tak nak nampak kosong sangat bakul tue...hihihihihihi....skang ni dah banyak aksesori yang boleh menaikan lagi seri gubahan kita...pendek kata asal ada duit..semua boleh kuit...

 
ha ni cengini lah bakul hantaran aku yang akan di gunakan nanti...simple jek pun..




 jadinya aku tinggal lagi nak beli 3 lagi bekas  untuk buat letak buah-buahan, kotak plastik untuk isi kek and one more thing is bekas nak letak cincin tunang buat en mahadhir tersayang...untuk buah aku ingat nak pakai aquarium kaca bolat....sebab nak lari dari kebiasaan letak buah dalam bakul...aku nak buat cam nie..

tersama pulak idea aku dengan kawan aku..tapi takpe...aku tak letak buat oren...aku nak letak buah lain..
hurm dah jumpa dah bekas cam ni..cuma tak beli lagi..sebab bekas ni kaca so bila dah dekat harinya nanti baru lah aku beli..tak mahal sangat..cuma dalam lingkungan rm 30.00 jek..aku dah beli 2 bijik untuk kegunaan ofis aku..kitaorang buat letak business card masa event..

untuk bekas kek pulak aku belum beli lagi sebab aku belum lagi decide nak bagi kek apa pada en mahadhir..aku pakai fondant icing kek aku kena beli dulang..kalu nak bagi cupcakes aku nak beli rak cupcake and kalu beli kek biasa or secret recipe aku masuk kan lah dalam kotak hantaran cam gambo kat bawah nie..
tapi bukan lah kaler pink sebab tak mo en mahadhir moncong molot..dia alergik dgn kaler pink..huhuhuhu...
at last but not least aku nak kena cari satu bekas yang paling penting..which is bekas untuk letak cincin tunang untuk buah hati ku yang satu nie...aku ni takde lah kaya sangat sampai boleh beli cincin kat habib jewel tue..ingat nak tempah kat kedai biasa jek (tapi kedai pertukangan barang kemas) maka aku terpaksa buat sumting so that cincin tue nampak cantik dan glamer jadi aku kena beli bekas yang glamer lah jugak...heh heh heh heh...(geleng kepala en mahadhir baca statement nie) aku ada lah jumpa few types of bekas nak letak cincin untuk beliau...antara nya ialah...

cantik kan?? rege nyer dalam rm 40 satu..tapi ada lagi kot yang murah sikit...hehehehe

tapi kalu ada bajet lebey aku tingin nak letak cincin en mahadhir tue dalam sangkar...so sweet aku tengok few photos yang guna idea cam nie...huhuhuhu...tapi masa gi nilai hari tue tengok harga sangkar takde lah mahal mana pun..still mampu lah nak beli...kih kih kih 

yang ni cantik gak idea nyer....

but i love this more..cantik kan..sesuai dengan tema majlis ku nanti...
memandangkan skang nie orang ramai yang bertunang buat pelamin so aku pun decide nak buat pelamin jugak...adalah dua tiga bridal boutique yang aku dah jumpa dalam webpage but tak menepati citarasa aku...suddenly aku terpandang pulak kat dalam ruangan FB aku ada friend request..(mesti korang pelik kan??) rupanya kawan aku masa diploma kat uitm jengka dulu..besalah bila dah tengok kawan aku tue dah kawin laju jer jari sorong mouse nk click kat photo dia ...tengok2 ada lagi suprise!!! kawan aku nie dia buat bisnes mini pelamin..so pe lagi trus aku pm dia..korang yang dok area utara bolehlah dapatkan perkhidmatan dia..murah jek dia kira tengok fb dia (EF creation)...masa dok sibok belek photo dia aku terjumpa nie...
cantik kan...simple but yet elegen..aku suka aku suka aku suka...ala ala arab gitu..cuma aku nak mintak tambah kerusi jerk..pasal nyer...aku ni muncit tau..so kalu aku dok kat bawah ni nanti nampak lah lapisan lemak tepu yang penuh berkrim tue kat tetamu yang hadir..so aku tak mo....keh keh keh keh...dah risik pun rege pelamin + kerusi sampan plus dulang n alas dulang tue..keh keh keh ...adalah amat gembira bila tau rege nye masih di dalam bajet aku..thanks fasha...tapi kalu lah kata tak dapat dulang aku call jek bonda zainab ku...sewa  dulang beliau..baru ni pi umah dia aku nampak dia ada bagi jiran dia pinjam dulang tue...ada 7 or 9 bijik...untuk dulang tue aku pakai dulang biasa jek..letak alas ikot kaler tema...

tapi kan tapi kan tapi kan...aku dok tengok jugak hantaran skang nie semua letak polisterin cam bantal tue..so glamer okey..i really like the idea..nampak so exclusive sangat..makanya aku juga berkeinginan untuk melakukan hal yang sama (lagi skali en mahadhir geleng kepala)..baru nampak cantik and up to date gitu..hehehehe...alah aku tau nak buat bantal tue senang jek..ada gak aku jengah ke blog-blog yang lain untuk dapatkan sedikit idea...hurm bantal tue lebih kurang cam ni lah ...
nampak tak pengalas tue..alah yang kaler biru tue...ha aku nak buat cam tu lah...musti en mahadhir suka....hihihihi...

before this pun aku dah penah tulis entry pasal pertunangan so...ni kira versi kedua lah..keh keh keh..untuk baju aku masih belum dapat nak putuskan apa lagi sebabnya. semakin lama fesyen-fesyen ni semakin membuatkan aku jadi lebih rambang mata..huhuhu...so nanti bila dah tau aku nak pakai fesyen apa aku bagitau korang ek...so this is end of my story for this entry..see ya!!

ntahhapehapentah....

aku tak tau nak tulis apa tapi aku nak tulis jugak...mungkin kekeringan idea kot nak merapu pepagi cam ni...sebab cam takde apa pun yang best..pagi tadi cam biasa aku bangun pukul 5.45..( tue pun dah brapa kali dok snooze kan alarm ) bangun dengan gaya yang cam garfield malas tue...celik mata, aku tekan suis lampu n capai towel..owh tak sabar nak tunggu esok sebab esok dah hari sabtu..aku nak berehat sepuasnya kat rumah sebab dah dua minggu dah aku asik bejalan ke sana ke mari...2 minggu sudah aku gi perak..attend kenduri kawen kat bagan dato' and last week pulak aku bergumbira sakan dengan cousin2 ku di sunway lagoon..so this week is time for me to rest..nak mengemas bilik, cuci langsir n cadar bilik, cuci baju stok 2 minggu..(dah cam kedai dobi kan) then nak mengemas rumah pulak..bizi cam surirumah dah...ok back to the stori, dah tue aku terus menuju ke bilik air untuk memandikan diri..dah siap mandi aku pun bersiap lah sekadarnye...kuar dari bilik cik Azie pun dah siap and before aku kuar aku kejut kan cik betty..takut dia terlewat bangun pulak..so aku tekan lah lif...ting!!! pintu lif terbukak n cik azie pun tekan lah 'G'..sampai kat level G aku n azie pun mula lah perjalanan kitaorang ke stesen LRT Cahaya...sambil tue mulut aku pun dok pot pet pot pet pot pet sembang dgn azie...slalu nya this time lah aku dapat bersembang dengan azie..mcm2 topik tau..citer hantu pun pnah..siap ada continue story lagi...pagi ni topik aku n azie biase2 jek..tengah siok kitaorang jalan tue tetiba mata aku terpandang kat satu makhluk hidup yang berbulu kat tepi jalan tengah dok tengok kitaorang..aku cepat jek capai tangan si azie..takut kot...nak jadi cerita makhluk tue pulak melintas ke arah kitaorang..kaki rasa cam nak lari tapi aku tau kalu aku n azie lari mmg kena kejar punyalah..so kitaorang jalan jek..tapi seandainya cik betty join skali mmg beliau lah akan jadi pelari pecut yang paling handal skali pagi-pagi buta..kih kih kih cik betty mmg tak suka dengan menatang nie..hatta kalu dia tengah memandu skali pun kalu dia ternampak benda alah sekor ni mmg dia menjerit...tapi mungkin Allah pun kesian kan kat aku n cik azie Dia gerakkan hati binatang tue untuk stop dari berlari-lari anak mengikut kitaorang..hei time benda alah tue ikut aku dah terasa cam ada potensi jek vontot aku nak kena giget..auch!!! tak dapat nak dibayangkan....jadi mulai hari ini aku pun akan benci kat 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ANJING!!!!!!!!!!

jahat anjing jahat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, June 8, 2011

Thanks guys..i had a great weekend!!!!!!!!!!!!!


salam ya'll..hohoho...(cam pakcik santa plak) dah lama rasa nya tak gi bercoti-coti malaysia..aktiviti aku every weekend asik dok terperap kat rumah jek..men game. men game, tido, makan, makan, tido, men game and tengok tv..but not for last week.  i super really enjoy my weekend..actually ni adalah percutian yang tak dirancang and aku kene berterima kasih pada cousins aku Kak Niza & Kak Chut...sebab diaorang invite aku untuk join skali..both of them ni mmg slalu organize percutian keluarga nie..aku pun dah beberapa kali menempek skali..kah kah kah..hurm kebetulan hari Jumaat yang lepas mak ade call aku pepagi cakap tok, makcik and 3 cousins aku dah ondeway nak mai Kelumpo..so dgn pantas aku terus rodger makcik aku...masa aku call dia dah kat Sabak Bernam dah..wow!!! so laju..heh heh heh..this time aku kena gak jumpa dgn my beloved granny..sebab last time dia datang aku tak bekesempatan nak jumpa..masa tue plak opis aku ada event besar jadi aku sangat2 busy...n tok merajuk dengan aku...huhuhuhu...so petang jumaat cousin aku , kak umie datang amik kat opis..cadangnya lepas abes berborak aku nak balik umah..tapi bila dah berjumpa lain pulak jadinya...keh keh keh...aku terus melekat dengan diaorang pulak..huhuhuhu..malamnya cousin aku bawa aku balik ampang n packing baju aku..maka dengan itu aku tetiba menjoinkan diri untuk program hujung minggu family diaorang...
cam rombongan cik kiah kan??

memposingkan diri dalam LRT..

with my bonda habsah..

esoknya before kitaorang challo ke Sunway Lagoon kitaorang mula dengan membeli belah di Jalan TAR..hahaha kelakar seyh...memborong tudung, and jersi copy cat untuk buat mandi esok..keh keh keh..then lepas tue balik jek dari Jalan TAR kitaorang terus packing barang masuk dalam keta..meriah sangat rasa..hahaha..tetiba datang pulak adik-adik aku boy, mira (bakal adik ipar) and bob nak jumpa tok n makcik aku..tambah lagi kemeriahan yang ada..so kitaorang konvoi 4 biji keta ke Sunway Lagoon..dah sampai sana kitaorang loading barang and paling aku tak tahan is bila aku tengok makcik aku siap bawak periuk nasik elektrik tau..bukan satu tapi 2!!!! kah kah kah..beras pun ada..aku terkejut gak lah tengok..tapi bila pikir balik idea itu adalah sangat bagoos..rombongan kitaorang mmg paling meriah skali..siap bawak 2 lemek toto, bantal n pinggan mangkuk lagi..huhuhu..makan tengah hari konsep cam buffet style dalam bilik..meriah sangat rasa..tak caya tengok gambo kat bawah nie...haaaa...
ni lauk yang di bawak...sedap hingga menjilat jari...
picnic dlam bilik..

my lil bro with bonda habsah

nenda tersayang
hati tak sabar nak tunggu esok..
akhirnya hari yang ditunggu tiba..(ahad, 5 jun 2011) pagi2 lagi anak-anak buah aku dah bangun dok belek-belek pamphlet  Sunway Lagoon..nampak muka excited diaorang..yerlah kan budak-budak..kalu aku yang tua bangka ni pun teruja nak ke sana..(this is my first time okey nak gi theme park tue) jakun sekejap aku..nak jadi cerita masa ondeway nak turun ke theme park tetiba tok aku ternampak eskelator..mmg dia tak naik tangga cenggini..n dia tak mo naik pun tangga nie..tapi lepas kitaorang pujuk akhirnya tok naik jugak..heh heh heh..sampai jek kat tangga terakhir tok dapat sorakkan dari cucu-cucu n cicit-cicitnya..tok senyum malu..hah hah hah...then bermulalah hari ceria kitaorang..firstly kitaorang sewa pelampung..then tak cakap banyak kitaorang terus meluru ke pantai tiruan..so heaven mandi-manda..dah boring kitaorang challo gi lazy river pulak..lepas pusing satu round kitaorang gi pantai tiruan yang kedua...mandi sampai perut berbunyia kitaorang pun naik n cari makan..so lepas makan kitaorang sambung lagi..this time kitaorang gi wild life park..tengok kura-kura besar punyaaa..then tengok buaya, panter, harimau (besar punyaaa jugak), tapir, spesis monyet, burung, rama-rama and rusa..
journey lepas wild life park is xtreme park (outdoor park)..hahaha..saat yang dinanti-nantikan..dimulakan dengan naik wagon wheel (ala-ala buaian pusing) masa naik tue mata aku n cousin-cousin terpandang lah roller coaster..masing-masing dok bising nak naik benda alah tue..aku ni pun penakut sebenarnya tapi hati tue kuat lagi nak naik..jadi itu lah destinasi kedua..pergh!!! rasa melayang-layang badan aku yang gumuks nie..jantung rasa cam tertinggal kat atas..gayatnya bukan main lagi..aku ni mmg penakut..lalu aku menjerit sepuas hati...keh keh keh...release tension aku so seronok tau...so aku letak lew beberapa photo aku n suku sakat aku masa kat sunway lagoon tue..



Thursday, June 2, 2011

Kejamnya dirimu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ya Allah ko berikan keadilan terhadap kematian bayi ini...tempat bayi ini ditempat yang selayaknya...


harap maaf andai coretan aku hari ni mmg betul-betul mengikut perasaan..yesterday aku balik awal sebab bos takde...then sempat lah lepak-lepak dah tengok citer "Nora Elena" dengan budak2 rumah ku cik azie n cik jijah..cik betty belum balik time tue....mmg hati terbuai jugaklah tengok aksi romantik Aaron Aziz a.k.a Seth Tan dalam citer tue..hati tertanya-tanya agaknye nanti bila dah kawin En. Mahadhir tersayang nak ke layan sayer cenggitu..keh keh keh...tengah syok layan citer tue suddenly pops kuar lah promo buletin utama..langsung hati dipagut rasa sayu yang teramat bila mata melihat dan telinga mendengar seorang bayi yang masih bertali pusat mati dicampak dari flat tingkat 5!!!!! wahai pelaku yang kejam tak takut ke dengan Allah dan azabnya...??? aku pun bukan lah baik sangat tapi tak pernah lah terlintas nak bunuh manusia yang tak berdosa yang masih baru dilahirkan...sampai hati korang....tak takut ke nanti diburu rasa penyesalan seumur hidup????? hidup korang dah musnah kenapa nak tambah lagi kemusnahan tue...????sedih bayi tue kalu tau yang campak tue mak bapak dia sendiri...apa perasaan korang kalu korang ditempat bayi tue...kalu takut malu sekali pun jangan lah sampai ko sanggup campak bayi tue...lagi elok bagi pada orang atau tinggal kt mana2 tempat yang selamat...manusia di akhir zaman ni mmg macam nie ke????
Kesian kan???kalu lah dia tahu begini nasibnya mesti dia tak kan mintak untuk hadir ke dunia nie...

aku mengaku aku pun tak baik, tak sempurna dimata Nya...banyak lagi solution nyer dari ko campak bayi tue...letak kat surau pun boleh. letak kat depan pagar rumah orang pun boleh, tak pun cari lah tempat nak letak baby tue...korang dah gila ke apa...mmg kita tak lepas dari buat kesalahan besar..tapi kalu kesilapan besar tue korang ulang banyak2 kali itu nama korang tue yang mmg bodoh dan takde otak  untuk fikir apa yang betul dah salah...Ya Allah lindungi lah anak-anak Adam dan Hawa ini..

tak paham macam mana korang boleh buang bayi...