Thursday, October 16, 2014

Lets Hat Yai!!!!

Hahahaha....ni kes orang jakun...pestime pi cuti-cuti ke obesea baq hang...yang lagi best pak mentua belanja you....lagik lah happy kan...tu baru cita pi Hat Yai, Thailand ja pun...kot kalu dapat pi ke Ostolia ka, London ka, Paris ka, (verangan kan??) lagi jakun teruk lah kot....hah hah hah....

Punya lah bersemangat nak pi jenjalan sampai sanggup lah korbankan 1 hari Ahad (sehari suntuk nk dapatkan buku merah)  dari 8.30 sampai lah ke 4.30 ptg...kejadian ini berlaku di UTC Pudu Sentral...ramai rakyat Malaysia yang kaya2x nooo...semua mangkin awai pi dok beratoq nk bikin passport...dengan kesabaran yang ada akhirnya aku beroleh jugak buku merah yang diperlukan....

Aku kagum dengan usaha diri sendiri!!! ahahaha...

 Bila buku merah dah ada, next step ialah untuk mengumpul duit...hahaha walaupun tajaan pak mentua (hotel & makan) i nak lah jugak kan sopink2x...belikan ole2 untuk family and kengkawan tue ha....heh heh heh...idok le banyak pun..adalah dalam rm 400.00 ja...(campur RM 100 yg laki i kasik..thank yang!!)


So tibalah masanya.....hah tengok lah gambaq yang ada ni...bukan apa kot nak bercerita panjang alamat sampai ke thn depan lah entry ni tak keluar..entry ni sepatutnya bulan 9 okey...(azam 1 bulan 1 post) ohooooiii!!!


DAY 1 (Taiping-Hat Yai)

Kat Sempadan...hik hik hik 

Us..

Welcome to Thailand...


Lunch in Hat Yai..


Ohooii...

Cakoi SEDAPPPPPP!!!!!

All time favorite...Kuey Teow Sup

SOPINK TIMEEEEE!!!!

DAY 2 (Hat Yai - Songkhla - Hat Yai)

i jakun tak penah tengok nie...lampu isyarat dalam cafe..heh heh heh 

pestime nek tuk tuk 

huhuhu

Ayaq Kelapa Bakaq...lepaih minum peluh2x badan..

muka ceria sebab nk pi shopping...

Lunch at Chekkar Restaurant, Hat Yai

Awesome sangat!!!!

Must try at Chekkar : Ikan Tenggiri Masak Kicap & Kerabu Udang Kembang...3x tambah nasik oiii...

Sunflower @ Songkhla

You are my Sunshine



at Samila Beach...belakang tu ada patung ikan duyung...

Klong Hae...Pasar Terapung..tapi ni kecik jaa..but still syok...



Pakat angkut sorang satu...pada hal ayaq teh aih ja pun dalam tue..but bekas tu yang menarik...harga start RM 2-RM 3
DAY 3 (Hat Yai - Taiping)

Hari last we all kt Hat Yai ni special sikit sebab Besday Hubby ku yang ke 33...Happy Besday Love...tahun ni takde lah surprise sangat...sebab kt luar kan..nak beli kek pun tak tau halal ke idok...so i buat lah surprise in my own little way...i kasik love notes everywhere...ada almost 50-60 pcs love note to hubby..so bila dia bangun pagi-pagi dia nmpak semua notes itu...ending nya i boh kat keta...keh keh keh...i know en hubby terharu tapi encik hubby i ni jenis yang tak pandai sangat nk tunjuk...

i bangun awai pagi sebab nak buat keja tampai2x ni...encik hubby penat memandu so he's sleeping like a log...keh keh keh..


ni hadiah besday dia thn nie dengan kad...


muka besday boy...huhuhuhu..

ni lah rupanya keta tue...

Happy Besday Sayang!!!

Pendek kata its awesome...we had a super great time...In sha Allah nanti ada rezeki boleh ke sana lagik...!!! Plan nk bawak my family plak...



- T.H.E.E.N.D-

Friday, October 10, 2014

Happy Sweet 30th Elly!!!!



Alhamdulillah....30 tahun sudah...
Thank you Allah, 
Thank you suami
Thank you mak abah and adik-adik
Thank you saudara-mara/pensyarah/cikgu
Thank you kengkawan
Thank you kenalan

for your love, wishes and especially doa...i wish the same to you, you, you, you and you...and also you....

<3 with lots of love <3