Tuesday, September 27, 2011

Kisah Syawal ku...

hadei lah kan..dah berdebu dah pun belog aku nieh...lama betul tak hapdet..akak bizi uolss...tak sempat nak update..ngeh ngeh ngeh (cara cakap tue bizi mcm perdana menteri pulak)..yer lah naik dari cuti raya banyak program n aktiviti yang nak kena buat..maka beloq ini tak sempat nak diupdatekan..sampai dah dekat nak habis raya dah baru akak tergedikss nak hapdet..

citer raya kali ni still sama jek  macam yang tahun-tahun sudah..tak berapa nak meriah sangat pun pasal tak balik ke kampung halaman...just akak jek yang balik ke langkawi..pulau sumpahan mahsuri tue...kalu balik ke kampung sebelah mak mesti lagi havoc sebab ramai sedara mara kat sana...hihihi....tapi dapat sambut Aidilfitri kali ni dengan mak, abah, lil zoro n adik-adik pun dah cukup lah (cuma adik Boy tak balik sebab keja).  So pagi raya akak cam biasa jek lah beraya dengan ayah bonda and adik-adik..then lepas adik2 keluar beraya maka tinggal lah akak, mak, abah n lil zoro ni  ha kat umah...kejaan nye makan tido makan tido menambah lemak di badan..dah lah sedia gebusss...makin gebusss lah jadik nya...hahahahah (sok kawin pakai jek telekong sebab baju tak muat)

Pagi raya mmg wajib lah ada ketupat, rendang daging, gulai ayam (kari ayam daa..), then lontong serta kuih muih..this time akak ada rezeki lebih so akak sponsor lah sikit..adik Boy pun sponsor jugak..tahun akak dapat lah buat 3 jenis biskut untuk di jamu pada tetamu kat rumah..(dapat jamu cik abang skali..hihihi) so far berpuas hati lah dengan raya tahun nie..

Kat bawah ni adalah sedikit kenangan masa pagi raya tue...





Dalam pada tue sempat jugak lah akak celebrate besday si little zoro tersayang...besday yang ke-2..hihihi..suke kemain budak kecik tue..tersengeh-sengeh lah dia..hahaha...(windu pulak hati ni kat dia)






No comments:

Post a Comment