Tuesday, November 20, 2012

365 Day with you (20.11.2011 - 20.11.2012)




Tak terasa dah setahun masa berlalu..dalam sibuk mengharungi tugas harian dan persiapan menjelang hari bahagia both of us tak terasa kepantasan larian masa yang beredar pantas...sedar2 jek dah genap satu tahun..dan yang paling best sekali Encik Tunangan a.k.a Che Det ku tak pernah melupakan detik-detik tersebut...he always make me surprise dgn ucapan2 ulang tahun both of us..

1st time impress masa Che Det ucap selamat hari yang ke 100 couple balik...terpinga-pinga sekejap..i tak penah kot celebrate cenggitu...hurm end last nite pun he did surprised me bila dia hantar sms wish happy 1st anniversary (engagement)..Actually (skang ni tak bleh eja aceli coz nanti ada kata saya meniru beliau) last nite kan i tak tau kenapalah hati and perangai jadi pelik..kesian Che Det melayan kerenah ku yang ntah hapa hapa ntah tue...nasib lah sabar lelaki tue melayan aku ni...kot dapat kat orang lain mesti dah kena tinggal kot..sob sob sob..terharu huhuhuhu....

Pagi tadi pun i sempat lagi buat perangai...owh Ellina!!! why lah suka sangat nak cari pasal nie??? tapi beliau layankan jugak...jauh disudut hati terselit rasa bersalah yang teramat sangat pada beliau...Yang, i know that you gonna read this...I'm sorry okey!! Really sorry...then lepas nek opis terus call mintak maap..teruk betul lah aku ni..buat malu Pak Japaq ja..nasib bek lah Mak Engku tak tau kot tak sebakul aku kena bebel..yelah Che Det ni kan menantu terkamcing (bukan terkencing yerk) Mak Engku... - Mak Engku is my mum yer..

Streeeeeeeettttt!! Tedia aih..brek mengejut...
Dah jauh menyimpang dari topik di atas cik kak oi..sila kembali ke pangkal jalan..

Okey lah..berbalik kepada topik diatas..Sincerely i do remember lagi betapa happy nya saat Che Det melamaq i..then we decided to get engaged and settle down together..huhuhuhu..(bukan nak show off okey) but yes he stole my heart..bukan dengan wang ringgit yer tapi dgn sikap dia..lepas sah jadi tunangan i he did show how he wanna take care of me..not only me okey..habeh satu family dia take care...(mesti dia kembang bila baca statment nie..) Allamdulillah semua menyenangi pilihan saya this time..am so happy bila mendapat restu from mak abah and adik-adik..yet little zoro pun love him..syuran Ya Allah..

memang dalam sesebuah relationship tak kan pasti bahagia and ketawa sentiasa..same macam pasangan lain jugak..both of us ada masa berduka..but of course tak sebanyak masa ketawa dan bahagia..huhuhuhu...but itu semua asam garam gula & ajinomoto dalam our relationship..and it make i LOVE HIM MORE...i can see the his effort in being a responsible man to me...owh words can't really describe..

One more thing we are getting married next month!!! my owh my..finally i have someone to be with me..hope till Jannah!! Happy Anniversary Sayang...!!!



2 comments:

  1. hahaha... cepatlah next monthhhh ! nak balikkkk :)

    ReplyDelete
  2. hahaha...tak sabar le...tapi tatau la jadi balek ke tak niii..hhuhuhu

    ReplyDelete