Wednesday, May 23, 2012

Two Steps Closer_Fasa Ke-2

Bila pandang kat cincin yang ada dijari aku slalu terasa macam baru semalam jek aku bertunang...tapi bila kira balik dari tarikh 20.11.2011 tue hingga lah ke date hari nie 23.05.2012 rupanya dah 6 bulan 3 hari aku jadi tunangan Che Det tue...hihihihi...kejap jek kan...so maknanya aku tinggal lagi 6 bulan untuk melangkah ke jinjang pelamin bersama Che Det ku...

Persiapan so far dah banyak siap..caterer dah tempah..ramai orang tanya kenapa anak tukang caterer tempah makanan kat orang lain...jawapannya ialah: tak kan mak pengantin nak memasak kot...slalunya kan mak pengantin tue nak salam-salaman dengan tetamu... (salam ada makna keh keh keh ) tempat untuk langsungkan majlis kawin pun dah dapat walaupun ada kes yang nak hampir tragis kan...kikikiki...pelamin and pakaian pun dah tempah dah...tak sabar nak tunggu hasil dari Kuzie Bridal Langkawi tue..i fall in love with all his touch...photographer pun dah tempah jugak....photographer saya ialah Muhamad Shukri . Ni hasil recommend by Kuzie Bridal jugak...baju nikah dah beli tapi belum hantar ke tailor lagik...huhuhu...bekas bunga telur pun dah ada nak order dengan my friend from FB : Dieanna Weddgift Shop. If interested pi cari dia click jek pada link tue..

Dalam pada dok sibuk uruskan semua hal tetiba teringat yang kad kawin belum buat lagi..tapi rasanya cam awal lagi nak buat...tapi dah dalam planning dah nak buat semua tue...insyaallah dalam bulan June ni boleh lah teruskan proses buat kad jemputan...kikikiki...

Baju untuk family semua dah sempat uruskan tinggal nak jahit jek lagi...hurm masih sempat lagi...kalu ada rezeki lebih untuk nikah nanti pun aku nak cuba usahakan untuk siapkan baju untuk all my family members..hihihihi...semoga Allah mudahkan urusan kerja aku nie..warna tema untuk my family dah pilih dah..tinggal nanti nak decide color untuk my future family pulak..

So rasanya persiapan aku dah masuk ke fasa yang 2...getting married is not so easy like what i have in my mind before this..but as long as this worth then am willing to give all my very best..okey next time i story-story lagi..have a good day y'all!!

No comments:

Post a Comment