Friday, August 20, 2010

hilang teman se 'opis'

bertemu dan berpisah adat manusia biasa..hilang dimata tapi dihati tidak lupa..berdoalah kita agar aman dan sentosa..semoga kita berjumpa lagi di lain masa...

last 4 months ago, when first time i step my feets as a staff in cidb holdings.. nurul is the first gurl i met..start from that lah i get to know her..nurul: seorang yang happy go lucky, baik hati n ske tolong orang..one more thing dia ni penyabar...being her is one of a sweet moment to be remembered..even baru kenal tapi rasa macam dah lama..sye slalu gak lah share problem dgan dia because she is a good listener..she helps me a lot in term of work n few more thing...tunang dia (en. khairul) pun teman se 'opis' sye jugak..both of them mmg besh lah..hehehe...

until one day nurul cakap dgn syer yang dia dah dapat kejer kat tempat lain..huhuhuhu..the sorrow moment is here..start from that day ada ler terselit rasa sedih di hati syer (cheewah) urm sye bkn lesbian yerk!! hahaha.. sye sedih because after this maybe susah sket nak jumpe dgan dia..

one more thing yang tak kan syer lupa ialah trip jenjlan kitaorg sebelum nurul resign dari cidb holdings..our journey start from friday - sunday (opis-wangsa walk-sepang(umah nurul)-putrajaya-klia-taman warisan(makn buah)-i-city-kl(umah sayer)-bukit cherakah-the curve(tengok wayang 'SALT')-balik umah..trip tue penuh dgan gelak ketawa..semua orang (khairul, hapis, rahman, ermy, nurul n sayer) sangat happy..trip tue plak ada sedikit kontroversi (kita yang terlibat tau lah..) hahahaaha..so semua memori tue akan ada dalam ingatan saya selagi hayat dikandung badan (alahai ayat tak hengat)

lagi satu (baru teringat) kitaorg ada gi jamming n karaoke session..both time kitaorg (me n nurul) ada rasa sebak..first one masa jamming (time khairul mnyanyi lagi Kembara), the second one masa sye nyanyi lagi 'Kau lah Segalanya'..

now the sad moment come..yesterday (19 ogos 2010) is her last day sebagai Event Executive di CIDB Holdings (tempat first nurul keja n tempat di mana dia bertemu jodoh)..so this is the most part yang sye paling tak suke..sebab sye akan MENANGIS..sejujurnya sya ni seorang yang kasar tapi hati syer cuma senipis kulit bawang..oghang kedah mengkategorikan sya sebagai 'chengeng'..masa semua orang dgan bersalam-salam dgan nurul sye menjauhkan diri sebab dah mula rasa sebak..ayaq mata pun dok bergenang dah..lepas sorang-sorang salam dgan nurul..sye nak yang last skali..before this pun masa CIDBH buat farewell untuk nurul syer n dia dah menangis dah..kitaorg dgan lagu 'viva forever' n 'leaving on the jet plane'..the moment is so touching..because am losing a friend..kawan susah senang...like it or not i have to face her..sye kuat kn hati jugak nak mengadap 'cik kiah' (panggilan mesra) nie..bila tgok muka dia jerk sayer trus menangis..dia pun sama jugak..huhuhu..tak sangka ada papparazi tak berbayar (khairul) rekodkan adengan tersebut..sampai skang kalu ingat mesti nak menangis..but life must go on..she have to move for her career development which is good for her..sebagai kawan sya akan mendoakan yang terbaik untuknya..

to her, all the best..thank you for being a nice friend to me..i will never forget you and thank for the 4 month sweet moments with you..

No comments:

Post a Comment