Friday, July 8, 2011

Cinta di Kota Batu...

Dalam sibuk aku berlari mengejar waktu, sedar tak sedar dah hampir 6 bulan tak bersua muka dengan En. Mahadhir..hurm rindu tue hanya Allah jer yang tahu..tapi di sebalik batasan waktu dan kerja aku redho jek lah...ingatkan aku sorang jek yang rasa begitu..tapi rupanya En Mahadhir pun merasai yang sama juga..disebalik kesempitan waktu yang ada akhirnya kitaorang berjaya jugaklah menyelitkan agenda untuk berjumpa..Jumaat lepas (1 Julai 2011) En. Mahadhir datang jugak ke Kota Batu ini..rasa di hati berdebar-debar menanti kehadirannya..tak sabar untuk melihatnya ada di depan mata..hai rasa macam jatuh cinta untuk kesekian kalinya..hehehehe...Indah betul perasaan kurniaanNya..Terasa sungguh bahagia sekali..Syukur pada Yang Maha Esa kerana telah mengatur kembali pertemuan aku dan dia untuk satu perjalanan cinta yang tak terungkap dengan kata..Terima kasih cinta untuk segalanya...
Lunch time with my love...lapaq sampai en mahadhir tak mampu nak sinyom.. :)

ha macam ni lah baru cantik sikit...muka ada sinyom...!!!

ni lah ubat paling mujarab skali dikala dahaga...heh heh heh...

ni pulak lunch untuk hari tue...




sebenarnya ada few more things lagi yang kitaorang makan tapi ni jek yang sempat dirakam. yang lain tak sempat sebab dah lepas makan / tengah makan baru teringat nak amik gambar..heh heh heh ...tapi takpe aku tetap jugak nak menayang apa yang aku makan dengan encik mahadhir...

this time aku berkesempatan nak masak untuk En. Mahadir tersayang..so ini bukan gambar masakkan sayer..tapi amik kat tenet..tapi ini lah yang saya masak untuk dia...Prawn Spagetti with Mushroom Sauce..sangat happy bila beliau menyukainya...berbaloi - baloi berpenat lelah..hehehehe

baru tau rupanya benda alah ni orang cina panggil dia kuey kak..aku tengok kat food court sogo tingkat 6 tue tulis Lobak Gorang...so sedap..ni pun gambar dari tenet...

Ha en mahadhir jangan terliur tau tengok popia nie..masa mula beli en mahadhir pandang sepi jek popia nie..sebab dah kenyang katanya..tapi bila dah dia rasa sepotong barulah dia mengakui bahawa popia ni adalah sangat lazat..sampai beliau terkenang-kenangkan popia ini...

ni pulak roti pisang..1st time dalam hidup aku rasa benda alah nie..sedap rupanya..tambah sedap lagi bila en mahadhir yang suapkan..ahaks..ngeee....

ni makanan yang encik mahadir makan sebelum beliau pulang meninggalkan saya disini...

ni masa mula sampai kat Pudu Raya..en mahadhir dok mengkagumi Pudu Raya selepas reformasi eh renovation..heh heh heh...

ni foto saya...en mahadhir yang tolong amik kan...

owh tak sanggup nak biar en mahadhir balik...tapi apakan daya..dia kena balik jugak...kalu tak sapa nak jaga abah beliau kat simpang 4 tue....( bila nak kawin nie???) hum..am gonna miss you sayang..really miss you..

foto terakhir di episod cinta di Kota Batu...


2 comments:

  1. salam..

    membaca entri ni saya dapar rasakan betapa sebuh rindu kurniaanNya sangat mulia sekali.

    semoga bahagia selalu..

    ReplyDelete
  2. thanks en. sekamar rindu..entri nie sekadar luahan hati yang sudah mula dipenuhi rasa rindu lagi...

    ReplyDelete