Sunday, May 22, 2011

am i that bad?????????????????


tak tau nak luahkan perasaan nie macam mana.........bukan tak bersyukur tapi aku rasa macam ada sikit ketidakadilan berlaku di sini...aku memang seorang yang suka nak canang kan apa yang aku dah buat sebab aku rasa perkara macam tue tak penting kot...aku tau kat mana tempat aku...taku memang tak suka nak bodek boss...memang bukan aku lah kalu berperangai macam tue..aku tau aku tak lah sebagus mana tapi tidak seteruk itu skali sampai nak ada orang lain pulak yang kena stand up untuk bela nasib aku...hey this is definately not me...and i do have my pride...aku tak suka nak hidup atas simpati dan belas orang lain..bukan nak berlagak but this is me...aku rasa sapa yang rapat dengan aku mesti tau..even semenjak aku dah start keja ni aku cuba nak berdiri dengan keupayaan aku sendiri...cuma this time ada lah terselit sedikit kehampaan yang tak dapat dibendung lagi...aku dah cuba sempurna semua tugasan yang diberikan dengan sesempurna mungkin. tak mintak pun pujian melangit...cukuplah sekadar nampak apa hasil kerja aku...kalu nak dibandingkan dengan anak emas tue rasanyer sama level jek kot keje kitaorang dengan dia...cuma bezanye aku n anak emas nie aku jenis yang buat keje diam-diam jek...malas nak kecoh-kecoh aku nak bising...kalu nak kata keje aku ni berterabur keje anak emas tue pun lebih kurang jek...dulu aku slalu tolong orang lain  dengan ikhlas hati..sebab aku nak bantu sesama sendiri untuk jaga nama baik company tapi dah cam tak berguna pulak asyik bantu orang lain lastly aku nyer keje dipandang sepi..mungkin ini dugaan Allah untuk aku hadapi...mmg langit tak selalunya cerah tapi tak bermakna kalu mendung tiba tue akan pasti berpanjangan kan...???? ( betul tak kengkawan??) semoga ada pelangi indah yang akan hadir untuk mewarnai hari-hari ku nanti...insyaallah kalu ada rezeki aku mesti aku berjaya jugak...untuk mereka pulak : thanks for showing me the reality of working environment...i learn a lot from you guys...mungkin aku terlalu polos sebab aku masih lagi baru dengan permainan yang sedang berlaku dihadapan aku...aku mungkin menjadi mangsa percaturan korang...ingatlah langit korang pun tak selalunya cerah...aku bukan nak mendoakan yang tidak baik untuk korang tapi haruslah korang ingat sendiri..bak kata si nabil tue "lu pikirlah sendiri"..

No comments:

Post a Comment